Lelijk (bad)eendje

Het is elke keer weer een ramp, zwemkleding , dat wil zeggen, een badpak kopen. Voordat je een alleszins acceptabel exemplaar gevonden hebt ben je al de nodige winkels in en uit geweest waar je humeur niet veel beter van wordt. Dan moet de echte ellende nog komen. Uitkleden in een te klein hok met slechte verlichting. Als ergens lichamelijk verval duidelijk te zichtbaar wordt dan is het daar wel. Te dikke benen en billen, borsten die het gevecht met de zwaartekracht allang verloren hebben en heupen?…hoe zagen die er ook alweer uit, ooit? Elk exemplaar wordt afgekeurd. Het model waar ik me het minst prettig in voel keurt de man als enigste goed. Reden te meer om de hele zwik terug aan het rek te hangen en te maken dat je wegkomt. Het beetje zelfvertrouwen dat ik ooit had lijkt als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik heb me nog nooit zo lelijk gevoeld.

Advertentie

16 gedachten over “Lelijk (bad)eendje

 1. mijn badmode bestel ik bij Wehkamp. Verschillende modellen, verschillende kleuren, maten. Thuis lekker passen. Keuze maken, de rest retour! Perfect en veel minder complexen! Succes!

 2. @Marloes. Ik was er niet bij in het paskamertje, maar is dat nu zo erg: een paar stevige pootjes en een paar vlezige billen? Komaan Marloes, het gaat er niet om of je fijne maatjes hebt, maar of je een fijn maatje bent. En dat laatste zit wel goed, schat ik zo.

 3. @Neus: als je complimenten maakt, doe het dan goed. Het gaat over badpakken en dan zeg jij dat ze een mooi hoofd heeft. Moet ze daar soms die bikini over aan trekken?

 4. Ach meid, dan koop je een leuke pareo erbij, je weet wel …zo’n grote shawl die je losjes om je middel knoopt. Of je gaat lekker afslanken 😉 Niet zo somberen, hoor!

 5. Hoi Marloes,

  Herkenbaar hoor, dat badpakken- gedoe.
  Ik ben klein, rond en vol, om het maar eens even beschaafd te zeggen.
  Het is altijd moeilijk om er dan niet uit te zien als een mannequin van het modehuis Michelin 😉

 6. @Buf, ben ik vaak negatief..dat valt toch zeker wel mee? Ouder worden en lichamelijk verval is nu eenmaal iets waar ik veel moeite mee heb (mijn eigen verval dan)

 7. ja het is een dramaaaaaaaaa, ik heb er een gevonden maar daar dan ook stad en land voor afgelopen.
  Pppff pashokjes nou nou, je komt niet echt toto zijn recht daar hoor hahaha.
  leuke log trouwens moest er wel om lachen.

  fijen dag nog

  diana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s