Samenscholen?

Januari 2004 (ik heb het even opgezocht) ben ik met deze blog begonnen. Nog steeds schrijf ik met veel plezier, ook al moet ik toegeven dat ik me er (wegens tijdgebrek) nog wel eens met een Jantje van leiden vanaf maak. De lijst met logs die ik bezoek wordt langer en langer en dagelijks bezoeken is, ook hier wegens gebrek aan tijd, geen optie meer. Gelukkig ben ik niet de enige. Bij meerdere mede webloggers neemt de frequente zienderogen af. Sommige hebben de pijp zelfs helemaal aan Maarten gegeven zo lijkt het.

Misschien wordt het de hoogste tijd om elkaar eens bij een hapje en een drankje te ontmoeten. Tips uit te wisselen, ervaringen te delen, vriendschappen verder uit te diepen of (zoals het gaan kan in dit leven) toch besluiten de boel de boel te laten en een andere weg in te slaan.

Ik zie hier een leuke opdracht voor Anna-Maria en Meisje. Vinden jullie ook niet?

Advertentie

15 gedachten over “Samenscholen?

 1. Eigenlijk is het niet zo vreemd dat de logaktiviteit terugloopt, nu Twitter, Hyves, MySpace, enz. alternatieven aanbieden voor het toch veel intensievere webloggen. Het lijkt mij een verklaring. Ik blijf niettemin bij het webloggen zweren. Het houdt de geest en het brein behoorlijk fris en ook nog aktief. Om maar eens een voordeel te noemen dat geen nadeel heeft.

 2. Hyves en Myspace waren er al een tijdje Rob en zijn ook verre van ideaal voor een blogger. Twitter is ook geen alternatief wat mij betreft, meer een aanvulling. Er zijn nog wel een hele hoop mogelijkheden die ik zelf nog niet ontdekt heb

 3. Maar, Marloes, hoe meer mogelijkheden er geboden worden, des te groter wordt de kans op een vlucht uit de weblog, omdat het werken daaraan en nog meer het in stand houden ervan nu eenmaal tijd en energie vergt.

 4. Ik ben een maand later begonnen en heb in de loop van die ruim twee jaar een hoop mensen zien komen xc3xa9n gaan. Het laatste halfjaar is het aantal mensen dat stopt ook in mijn ervaring groter dan eerder. Maar ik heb de afgelopen twee jaar ook ervaren dat in de zomer het aantal bezoekers en reacties en de activiteit van andere loggers ook duidelijk afneemt, dus misschien trekt het later in het jaar nog wel weer wat bij. (waarmee ik overigens absoluut niet wil zeggen dat ik niets zie in een meeting oid hoor)

 5. Valt dit onder de term delegeren, Marloes? KOm op, stap uit de OR, dan heb je tijd genoeg om alle webloggers uit te nodigen in het Sonsbeekpark, bijvoorbeeld.

 6. O God, alsof ik nog niks te doen heb:-) Ik doe mee met organiseren als Anna-Maria aansluit, maar Marloes, je komt er niet onderuit, ook voor jou is er dan wel een taak weggelegd!
  Voorstel is na de vakanties, ergens in september of oktober dan…ik denk even na over een invulling. Denken jullie mee?

 7. Super idee Marloes,

  Lijkt me heel leuk om bekende onbekenden tegen te komen en hoop dat veel loggers komen. Lijkt me ook leuk er gelijk een infoavond van te maken met web-log workshops en twitterexperts etc…( je ziet ik draaf gelijk weer door)

  Natuurlijk wil ik graag helpen met de organisatie…daarom mijn vragen? Hoeveel mensen komen er? En wat is beter Utrecht of Amsterdam? Kiezen we een zomermaand of juist de maand September?

 8. @ Anna-Maria, zoiets had ik ook in gedachte, alleen liever overdag. Meisje heeft een voorkeur voor na de vakantie en ik kan me daar in vinden. In september kan het nog best aardig weer zijn ook.Ik ga nu een opreop plaatsen om te zien hoeveel bloggers interesse hebben.

 9. Tsja, ik blog af en toe op Hyves, vindt het niet prettig daar te bloggen maar gemakshalve, ben er toch dan 🙂
  Tijdgebrek is een smoes….. tijd moet je immers maken?
  Maar toch, ik doe graag mee, al is het voor de workshop Twitter 🙂
  En de kroeg na afloop natuurlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s