Aber schxc3xb6n war es doch

Het leukste aan herinneringen is dat ze op de meest vreemde momenten boven komen drijven. Terwijl ik Hr. Jaap zo goed en zo kwaad mogelijk probeer uit te leggen hoe je een You Tube fragment op westreepjelog kunt plaatsen, stuit ik bij dat programma op Knef. Ik bedenk me dat ik ooit eerder al een stukje over haar geschreven heb. You Tube had ik toen nog niet ontdekt, bestond het toen al? Terwijl ik naar de mij zo vertrouwde stem en de bekende tekst luister, schiet ineens mijn oma voorbij. De manier waarop ze Duits sprak met mijn opa en dialect met haar kinderen en kleinkinderen. Geboren uit een Nederlandse vader en een Duitse moeder, opgegroeid in Limburg maar een verpleegsters opleiding gevolgd in Aken. Duits met recht haar moedertaal. Als ze al eens een poging deed om in het Nederlands met ons te spreken dan duurde dat nooit lang en waren haar zinnen doorspekt van Duitse woorden. Een van de redenen dat ik (denk ik) zo weinig moeite heb met deze taal. Ook al had ze waarschijnlijk meer met Joseph Schmidt of Richard Tauber, was Knef voor mijn oma zoiets als de Beatles voor mijn ouders,als eerbetoon aan haar plaats ik vandaag dus met trots niet de tekst van een van Knefxe2x80x99s liedjes, maar mogen jullie de dame zelf beluisteren.

Advertentie

4 gedachten over “Aber schxc3xb6n war es doch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s