Sim city

Het preferendum is geflopt. Net iets meer dan 10% van de Arnhemse inwoners heeft zijn stem uitgebracht op een van de drie haven varianten die aangeboden werden. Duidelijke taal, als je beseft dat tegen stemmen geen optie was. Wie zit er dan ook te wachten op een geldverslindende operatie die een groot gedeelte van de stad jarenlang plat legt omdat bouwputten nu eenmaal geen verkeer doorlaten. De stationsverbouwing duurt al jaren en het ziet er niet naar uit dat daar snel een einde aan komt. Wie heeft er behoefte aan het bekijken van yuppen die hun dure speeltjes aan de kade afmeren om bekeken te worden of aan de waterscooter asoxe2x80x99s die net zo vervuilend zijn als het verkeer dat nu over de Weerdjesstraat dendert.

Het is nu aan de gemeente om te bepalen welke variant (kijkt u ook even naar de prijzen?) er gekozen gaat worden. Mochten ze voor de open structuur gaan dan wens ik ze veel sterkte toe. Ten eerste is niets zo veranderlijk als onze rivieren en wisselen hoog en laag water elkaar in rap tempo af. Hierdoor zullen de xe2x80x98drijvendexe2x80x99 terrassen dan ook nooit op een lijn met de kade liggen. Dan is er nog de golfslag die door voorbijvarende schippers veroorzaakt wordt. Wil je net een slok van je pilsje nemen komt er zoxe2x80x99n mini tsunami de haven binnen die alles en iedereen door elkaar klotst.

Natuurlijk is er niemand die het mij vraagt, maar als ze het zouden doen dan wist ik het wel. Gooi die hele brakke zooi die tussen de markt en de Rijnkade ligt tegen de vlakte en zet er iets nieuws zoals het Musiskwartier in de binnenstad. Zorg vooral voor veel horecagelegenheden, met name restaurants, leuke woningen en hier en daar een mooi stukje groen. Kosten zullen waarschijnlijk beduidend minder zijn en de aansluiting met de binnenstad is gemaakt.

Zou ik dan toch nog iets geleerd hebben van SimCity?

Advertentie

7 gedachten over “Sim city

  1. Het weer uitgraven van de vaart naar het centrum (om de recreatievaart te stimuleren en meer “bootjesmensen” naar het centrum te krijgen – dat zal gaan lukken met een doodlopend stuk water dat nauwelijks breed genoeg is om elkaar te passeren en met een insteekhaven waar met passen en meten misschien 10 bootjes in kunnen) kost een veelvoud van deze plannen en daar is niet eens een (p)referendum over gehouden, wel zijn er wat inspraakavonden gehouden over hoe het er uiteindelijk uit moest gaan zien…. nadat de plannen in grote lijnen al definitief waren en er dus alleen nog over details te praten viel. Zo bezien doen ze het bij jullie niet eens zo slecht.

  2. Euh….. Ik woon in Arnhem en heb zowaar gestemd…. (Moet ik mij nu schamen?) Ik was in de middag nummer 37 in het bewuste stemburo. Ik vond het vooral jammer dat ik de lachbui van de medewerkers stoorde toen ik binnenkwam.

    Het referendum (want een preferendum is gewoon een referendum) was duur en dat was vooral zonde.

    PS. Lennard: Platgooien hebben ze al een keer geprobeerd, was ook niet echt de oplossing 😉

  3. Als je het filmpje zo ziet, dat ziet het er wel mooi uit, maar toch ok wel weer strak en saai. Laat de ontwerpers ook maar eens SimCity spelen, net zoals jij doet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s