Verstand kwijt

Zakelijk redeneren is niet voor mij weggelegd. Van alle beslissingen die ik nemen moet wordt zeker 99,9% bepaald door emotie. Liet ik een half jaar gelden al vallen dat dit mijn laatste jaar als OR lid zou zijn, nu het tijdstip naderbij komt gaan de emoties er toch weer met mijn beslissing vandoor. Wat het meeste meespeelt is dat er gewoon niemand te vinden is die mijn plek innemen wil. Daardoor ontstaat er niet alleen een gat in de groep, maar voorzie ik ook allerlei problemen op het gebied van de planning, het verwerken van rapporten en ander secretariaatswerk waar ik me veelal mee bezig hield. Het is niet dat we een gebrek aan werknemers hebben, eerder een gebrek aan mensen met hart voor de zaak. Bruggenbouwers die tussen directie en overig personeel een gat zouden kunnen dichten zijn er volop, maar ze komen allemaal met hetzelfde lauwe excuus. xe2x80x9cIk wil niet met twee petten op hier werkenxe2x80x9d Alsof dat niet voor iedereen geldt.

Ik heb de man hier in huis nog niet laten weten dat ik twijfel over het verlaten van de OR, hij beslist namelijk wel altijd alleen vanuit zijn verstand en zou waarschijnlijk zeggen dat ik het mijne vergoed verloren heb.

Advertentie

7 gedachten over “Verstand kwijt

  1. Okay, als niemand het wil, eender om welke reden dan ook, dan hoeven ze dus ook niets te verwachten van een OR. Dan hoeven ze dus geen OR en hoef jij je niet op te offeren of beschikbaar te stellen. Simpel toch? Je zou wel gek zijn als je het zou blijven doen, terwijl niemand het nodig vindt.

  2. Hxc3xa9t probleem van niet alleen OR’en maar ook van bijna elke vereniging: waar vind je mensen die bereidt en in staat zijn een functie op zich te nemen.

    @Vedat: zo denkt het bedrijf er misschien ook wel over, maar een OR is als het bedrijf eenmaal een bepaalde grootte heeft nu eenmaal wettelijk voorschrift en kan dus niet bij gebrek aan mensen die er in willen opgeheven worden. Met een wel aanwezige maar niet functionerende OR maak je het vervolgens het bedrijf als dat kwaad wil wel erg makkelijk: de kans om te kunnen zeggen dat het aan de OR is voorgelegd en dat die geen bezwaar had laten ze waarschijnlijk niet liggen.

  3. Je hebt wel gelijk Loes, maar het bedrijf heeft een probleem als niemand in de OR wil. Het bedrijf moet er namelijk op toezien, dt aan de wettelijke verplichting wordt voldaan. Nu trek jij je het probleem aan. Laat het bedrijf zich dan maar verantwoorden tegenover de werknemersorganisaties en eventueel de Ondernemingskamer. Geen OR kan ze misschien wel dwingen tot een andere opstelling.

  4. Zou het ook niet zo kunnen zijn dat wanneer jij de OR hebt verlaten en er een ‘gat’ valt er dan eindelijk eens echt naar een opvolger gezocht gaat worden? Je moet oppassen niet andermans problemen tot de jouwe te maken in dergelijke situaties.

  5. @ Allen, ik ben het wel met jullie eens, maar het is nu eenmaal mijn verantwoordelijkheidsgevoel, dat sluit je niet zomaar uit. Ik heb inmiddels wel, zij het met een bezwaard hart,voor mezelf gekozen. De oplossing zal in een ambtelijk secretaris gezocht moeten worden. Het kost wat, maar soms blijven er geen andere opties over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s