Ashes to ashes

Urn011Voor ik zo meteen vertrek wil ik nog even iets achter laten om over na te denken. In dit huis is niemand verzekerd voor uitvaartkosten. Nu onze financixc3xable situatie drastisch aan het veranderen is vraag ik me af of het niet toch verstandig is om alsnog zoxe2x80x99n verzekering af te sluiten en zo ja, bij wie en hoe. Ik wil later wel in zo’n mooi potje terecht komen.

Roept u maar.

Advertentie

13 gedachten over “Ashes to ashes

 1. Er zijn veel mogelijkheden, van lokale begrafenisverenigingen tot de grote verzekeraars. Ik heb zelf goede ervaringen met de manier waarop Dela de zaken afhandelt, maar twee gevallen geven uiteraard maar een summiere indruk (iets van “zaken uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst” schiet mij door het hoofd)

 2. Verzekeringen sluit je af tegen bepaalde risico’s. Heel veel mensen doen dat en helpen zo elkaar – een vorm van solidariteit (ja, ook met de verzekeraar). De dood is echter geen risico, dat is een zekerheid. Daar kun je ook zelf voor sparen. Alleen als je denkt dat een verzekeraar slimmer (met meer rendement) kan sparen of goedkoper doodgravers en asbakjes in kan kopen is het te begrijpen dat je zo’n verzekering afsluit. Of omdat je je tegen jezelf wilt beschermen door periodiek premies te bealen waar je niet meer aan kunt komen – ja, dat kan ook een goede reden zijn. Maar afgezien van dit alles: volgens mij heb je een grote en warme familie – die zullen jou en de jouwen heus wel een passend afscheid aanbieden hoor. En weer afgezien daarvan: is het nou wel handig om je zorgen te maken over kosten die op zijn vroegst pas over vijftig jaar aan de orde komen?

 3. @!Roerganger: je ziet xc3xa9xc3xa9n punt over het hoofd: het moment van overlijden is wel een onbekendheid en daarmee de tijd die je hebt om te sparen ook, de verzekering geldt niet zozeer het risico van dood, die inderdaad een zekerheid is, maar het risico van de onzekerheid van dat tijdstip/van voortijdig overlijden.

 4. Tja ik ben misschien een pietje precies maar toen ik op mezelf ging wonen (27 jaar geleden) en ging autorijden en niet zoveel bezat (nu nog steeds niet hahahaha)Heb ik besloten om bij Dela een verz af te sluiten.Om niet mijn fam. met kosten op te zadelen,tja of het bevallen zal moet ik aan mijn neefje overlaten ik heb er niet zoveel over te vertellen dan. Maar ik was wel blij dat mijn Moeder ook zo verzekerd was, want er komt heel wat op je af en je kunt ten allen tijde je wensen uitvoeren die niet op het lijstje staan tegen een extra vergoeding. Maar bijv een advertentie plaatsen kun je beter zelf regelen is bij hun 2x zo duur, dat was tenminste mijn ervaring. Maar verder was alles keurig geregeld.

 5. Terwijl jij aan de kust aan het feestbeesten bent, zullen wij wel even je uitvaartproblemen regelen 😉 Maarre…is het niet beter om eerst eens uit te zoeken wat een uitvaart zo’n beetje kost en dan te bekijken of een verzekering wel nodig is?

 6. Wij krijgen de laatste jaren zo vaak van dat soort folders binnen. Daar balen we van, we willen niet steeds met dit soort zaken geconfronteerd worden. We hebben trouwens geen uitvaartverzekering. Onze reserves zijn groot genoeg en we zullen er ook wel voor zorgen dat dat zo blijft.

 7. @Frans54: een scherpe opmerking! Maar net als bij alle andere verzekeringen is de kans dus groot dat je meer betaalt dan je eruit haalt. Die kans is in elk geval groter dan de kans op het omgekeerd het omgekeerde.

 8. Feit is wel, dat je stukken meer betaalt als je de verzekering op latere leeftijd afsluit. Daar staat dan ook weer tegenover, dat je wel kunt kijken wat een begrafenis nu kost, maar wat die kost op het moment, dt je overlijdt, dat zal altijd een vraag blijven. Je zult daarvoor dus normaal gesproken te veel geld voor opzij leggen en daarmee maakt het geen verschil meer met het afsluiten van een verzekering.

 9. Monuta kwam vrijblijvend bij ons langs en schreef een offerte op maat. Je bepaalt zelf wat je minimaal zou willen met je uitvaart en daar komt een bedrag uit voor hoeveel je je wilt verzekeren en daar betaal je je premie ook naar…

 10. Bij het overlijden van mijn zwager was mijn zus 5000 euro kwijt. Stel dat ik tot mijn 85ste leef en vanaf nu elke maand 12,50 moet betalen, dan krijg ik wel de uitvaart die ik wilde, maar heb daar uiteindelijk niet zo veel voor betaald. Het lijkt prachtig, maar ik reuk toch wel een onaangenaam geurtje..

 11. Leuke reacties allemaal. Ook leuk om te lezen dat sommige reacties best wel egoistisch zijn. Een uitvaart is duurder dan de meesten denken en mocht je onverhoopt overlijden, wie betaalt dan de kosten? Precies je dierbaren. Of je moet een bak met geld achter de hand hebben.

  Alles wordt in dit land verzekerd, fietsen, auto`s brommers, bruiloften, noem maar op maar voor je eigen afscheid leggen mensen het liefst geen cent aan de kant. Ik heb dat nooit kunnen begrijpen en dat komt misschien ook wel omdat de meesten het onderwerp wegdrukken. Maar helaas iedereen gaat een x en dat is iets wat vaststaat.

  Dat het een paar euro per maand kost lijkt me logisch en trouwens waar maak je je druk om, als je dood bent kun je toch niets meer met geld…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s