Paniek

Hollen of stilstaan, daartussen in ligt niets. Extreem drukke dagen wekken de ADDxe2x80x99er in mij en maken goed functioneren nog moeilijker. Mijn onvermogen om geconcentreerd bezig te zijn zorgen er voor dat ik totaal verkeerde reisinformatie invoer en dat besef ik pas als ik al heb betaald. In blinde paniek druk ik op de stopknop maar nu komen de kaartjes er niet meer uit. Op weg naar binnen realiseer ik me pas dat ik zonder kaartjes helemaal kan fluiten naar mijn geld. Bovendien heb ik nog steeds geen geldig kaartje voor de reis later die dag. Op naar een andere machine en weer ga ik bijna in de fout. Inmiddels staat het zweet in mijn handen en voel ik me opgejaagd wild. Het feit dat er zich achter mij een rij begint te vormen van luid zuchtende en afkeurende geluiden makende mensen maakt dat het huilen mij nader begint te staan dan het lachen.

Een en vijftig jaar en nog steeds wint de paniek het van gezond verstand.


PS Uit het telefoontje later naar de NS blijkt dat ik misschien toch nog kans maak op teruggave van de 38,50 euro die ik door mijn eigen stommiteit voor niets heb betaald. Echt vertrouwen doe ik daar maar niet op.

Advertentie

9 gedachten over “Paniek

 1. Waar zijn de loketten gebleven waar je nog zo een ouderwets redelijk stijf kaartje kon kopen en info kreeg op welk perron je trein vertrekt??? Ja Loes ik denk dat ik hetzelfde als jij zou hebben hoor! Nou ik hoop dat ze een beetje schappelijk zijn, en dat je je xe2x82xacuries terug ontvangt.

 2. Als straks de OV-chipkaart ingevoerd is, dan zijn zulke dingen verleden tijd, Marloes. Natuurlijk heb je aan deze opmerking nu niets, dat begrijp ik ook wel, maar ik laat ‘m wel staan.

 3. je gedrag marloes is zo herkenbaar!! Nee, je bent niet un iek, ook bespiegelaar kent dergelijke momenten van totale verwarring. Maak er vandaag een ontspannen mooie pinksterdag van en misschien komt de hl geest nog langs??

 4. Een ADD’er xc3xadn je? Is zo iemand er niet altijd, ik bedoel: je bxc3xa9nt/hxc3xa9bt het toch of je bent/hebt het toch niet? Of is het iets dat bij vlagen de kop opsteekt?

  Maaruh: de Heilige Geest geeft nooit op hoor 😉

 5. @ Roer, als ik maar zorg dat ik een goede planning maak en niet al te veel veranderingen in het dagelijkse ritme aanbreng, dan ben ik nog net in staat om de controle te houden. Is het ritme weg dan ben ik al snel de kluts kwijt.
  U heeft er niet toevallig net een gevonden?

 6. ik mis de gewone loketten die een onbeholpen dame als ik ben eerst ga zoeken.
  O ja, een kaartje naar den Dolder trek ik wel uit die automaat, dat de rij lang is kan je wel begrijpen 🙂
  Dan met je pinpas betalen, geheid dat die automaat zegt dat ik een ongeldige pas heb….. tsja, het kan verkeren.

  Ik wil de loketten terug!!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s