Irritatie

Aan de vraag waar de irritatie vandaan komt heb ik niet zo veel. Feit is dat ik me mateloos ergerde aan de dame die met drie kinderen het hele fietspad in beslag nam waardoor ik vol in de remmen moest omdat de kleinste op het smalle stuk ineens stil stond. xe2x80x9cLaat ze dan ook gewoon voor elkaar fietsen in plaats van naast elkaarxe2x80x9d beet ik haar toe. Ze was het duidelijk niet mij met eens, net als de man die ons op dat moment passeerde. Hij vond mijn reactie belachelijk. Ik moest me niet zo irriteren en een beetje normaal doen. xe2x80x9cWaar bemoeit u zich mee? xe2x80x9cBoos keek ik hem aan. xe2x80x9c U bepaald zeer zeker niet waar ik mij wel of niet aan mag storen Als deze kinderen over een jaar of 10 ook nog drie breed over het fietspad jakkeren is heel Nederland ineens wel te kleinxe2x80x9d

xe2x80x9cEen fijne dag nog verderxe2x80x9d zei de man en fietste van me weg. Op dat moment nam de schaamte het van mijn boosheid over. Soms kan een korte zin je meer op je plaats  zetten dan een heel betoog.

Advertentie

20 gedachten over “Irritatie

 1. jong geleerd oud gedaan: let op de manier waarop moeder eend haar jongen leert zwemmen: zij voorop de rest er achteraan, en niet naast elkaar!Wat die koters later doen als ze ouder zijn is hun zorg, maar nu moet ze het goed geleerd worden, en dat heeft niets met de overgang te maken maar met opvoeding. Zo, ik heb gezegd!

 2. Jij had natuurlijk wel gelijk, maar er wordt al zoveel gesnauwd en gegrauwd door mensen met al die korte lontjes. Een beetje relaxter met dit soort dingetjes omgaan is beter voor jou en de wereld. Maar dat had je zelf ook al bedacht 🙂

 3. Bij zelfreflexie past eigenlijk slechts een bescheiden zwijgen (want ik kan me soms ook zo ergeren).
  Maar jij zet het wel op de weblog en dat is erg sterk.

 4. Ik schaam me soms ook diep voor mijn ergernissen en irritaties achteraf, maar aan de andere kant heb jij hier dus wel gelijk vind ik. Naast elkaar fietsen is gevaarlijk en dat probeer ik mijn dochter ook te leren. Neemt niet weg dat zij zich weer ergert aan mijn bemoeienissen en vervolgens doet wat haar zelf goed dunkt zodra ik er niet bij ben.

 5. zo krijg je irritatie op irritatie, als een groter wordende sneeuwbal een rollende bemoeienis echter dat je er iets van zegt is wel terecht,het is om te wijzen op gevaar. Als niemand iemand meer ergens op mag wijzen krijgen we een knap asociale samenleving.
  En wat de overgang betreft, dat is geen excuus, never nooit! Wat denken die mannen wel! 😉

 6. Maar het is ook bloedirritant die ouders die vinden dat hun kind de hele weg in beslag mag nemen omdat het nog niet beter weet! Ik erger me er inderdaad ook wild aan.

 7. Ik moest wel even glimlachen, Marloes. Het zal mij een zorg zijn wat anderen doen in het verkeer. Ik zie het en ga mijn weg. Dat bevalt mij heel goed. Ik heb de tijd.

 8. Als ik het lees denk ik er zal wel meer aan de hand geweest zijn. Misschien ging je iets te laat van huis waardoor je haast had. 🙂

  Zelf hou ik er rekening mee dat kleine kinderen onverwachte dingen kunnen doen, dat redden ze ook als ze alleen fietsen.

  In dit geval had ik waarschijnlijk uitgeweken en de moeder ondersteboven gereden.

 9. Ik begrijp je reactie wel, soms is het het korte lontje. En eigenlijk prachtig dat iemand met zo weinig woorden je tot de werkelijkheid kunnen brengen.
  Alleen, het zijn kinderen en als ze klein (jong) zijn, moeten ze nog zoveel leren. Net als de moeders zelf.

 10. Ik vraag mezelf dan op zo’n moment altijd af; Is het de moeite waard om boos te worden?

  Vaak loont het de moeite niet, dus waarom zou je het dan doen? Je gewoon aanpassen aan de situatie en er omheen sturen lijkt me in dit geval dan de juiste optie.

 11. @ Buf, het vreemde is nog wel dat ik normaal naar kinderen toe heel erg tolerant ben. In dit geval sprak ik ook de moeder aan. De jonste van dit stel was duidelijk nog niet zeker genoeg op de fiets en dus een gevaar voor medeweg gebruikers

 12. Ik kan me je reactie heel goed voorstellen hoor Marloes.
  Voor mij hoef je er dus ook geen spijt van te hebben. Je schrikt je toch het Lazerus als er ineens een kind voor je stilstaat..?

 13. marloes ik kan er helemaal inkomen, ik kan me ook kapot ergeren aan ouders die alles maar best vinden. jong geleerd is oud gedaan, en dus moet je ze van jongs afaan al leren dat ze hooguit met twee naast elkaar mogen fietsen en dan nog, twee kleine kinderen naast elkaar op de fiets, levensgevaarlijk vind ik het, dan maar achter elkaar!!!

 14. Je irritatie was zeer terecht. De Man in dit huis kreeg in 2004 een ernstig ongeluk op de fiets toen er een zooi tieners naast elkaar bleven rijden en hem van zijn fiets af reden. Hij heeft nu een prothese in zijn rechterelleboog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s