Ontlurken

Lurking2 

Dit is een oproep aan alle zwijgzame lezers.
Dus eigenlijk is dit een oproep aan alle bekenden en onbekenden, aan mijn broers en zussen, verre kennissen, nichten en neven, toekomstige werkgevers en ex-collegaxe2x80x99s. Aan alle toevallige passanten en stille aanbidders, aan de verlegenen en de digibeten, aan iedereen die reageren maar stom vindt, aan iedereen die niet durft, iedereen die niks te zeggen heeft en iedereen die mij leest.

Maak u bekend. Vertel mij voor xc3xa9xc3xa9n keer dat u meeleest. Klik op het woordje xe2x80x98reactiesxe2x80x99 onderaan dit stukje en zeg het:
xe2x80x98Ik lees meexe2x80x99. Liefst met (schuil-)naam. Eventueel voorzien van hobbyxe2x80x99s en andere geheimen.

Vandaag gaat De 14e ging de officixc3xable Ontlurkingsweek van start. Op initiatief van Zezunja en Yuri Maanzand staat deze week in het teken van het uit de schulp lokken van stille meelezers, de zogenaamde lurkers. Voor meer uitleg over lurken, zie hier het stukje in Wikipedia over lurkers.

Weet u niet of u een lurker bent? Welnu, dat is gemakkelijk na te gaan. Leest u mijn weblog of andere weblogs zonder u ooit te mengen in de reacties? Vindt u reageren stom? Weet u niet eens hoe dat moet, reageren?
Grote kans dat u een lurker bent.

In dat geval: doe mee! Licht een tipje van de sluier op! Aaaaaaah?
Mijn dank is groot.

Aan andere webloggers: neem dit initiatief over. Doe mee aan de ontlurkingsweek. Jat de door Yuri vervaardigde banner, zet xe2x80x98m op uw website en roep uw lezers op tot zelfontmaskering. Give them hell!

Lurkingbanner_1

Advertentie

29 gedachten over “Ontlurken

 1. Vandaag las ik voor de eerste keer. En nee, ik doe niet mee. Natuurlijk vind ik het leuk om te weten dat (ook) mijn log gelezen wordt maar ik voel me toch echt niet geroepen om bij elk stuk dat ik lees een bericht achter te laten. Enkele uitzonderingen daargelaten. Mag ik wel vaker terugkomen?

 2. @ Marleen, ik heb gemiddeld zo’n 100 unieke bezoekers per dag maar dat valt aan de reacties maar zelden af te zien. Ik ben dus gewoon nieuwsgierig of zo’n oproep ook iets opbrengt..:o)
  @ Joop, jij altijd..

 3. oke oke, ik zal reageren puur toeval?? Ik vind niet alle onderwerpen leuk om op te reageren. En ik merk dat het op sites zoals deze je beter een triest verhaal kan zetten, dan wordt er massaal gereageerd. Sterker nog ALTIJD dus. Terwijl ik juist een leuk en gezellig weblog wil. oke er zijn ook minder leuke dingen en die zet ik er af en toe ook wel op maar ik zie voornamelijk zielige verhalen of lees ik dat verkeerd?? En ja dan wordt er massaal gereageerd. Ook ik vind het leuker als mensen een berichtje achterlaten. En zit al een poosje na te denken om te stoppen met loggen. Ik probeer wel vaak te reageren op een weblog maar niet alles spreekt mij aan en vind sommige erg zwaar. groetjes margaret geen lurker dus

 4. Ik lurk (meestal) niet.

  En, tip van de dag: zometeen ga ik naar Utrecht: caribisch festival. Whaaah… en dan met dit zonnetje… kan niet misgaan.

 5. @ Margarte, ik heb op jouw log een berichtje achter gelaten
  @ Roos, ik ben vanavond in de Schouwburg bij de laatste Paradijs Poesjkin voorstelling en daarna is er een spetterend eindfeest. Yay!
  @Renxc3xa9, ik heb bij anderen gezien dat het wel werkt maar ik zou niet echt teleurgesteld zijn als het hier niet het geval is.

 6. Ik ontkurk toch liever dan dat ik ontlurk. Ieder zijn vrijheid en wie reageert, die reageert en wie het bij lezen wil houden, houdt het dan daar maar bij. Proost daarom op al die bezoekers, lurkers of niet!

 7. Ik lees bijna alle logjes van deze log en ook andere logs volg ik, zeker nu ik meer tijd heb. Maar reageren doe ik niet altijd… Dus misschien ben ik een halve lurker ofzo 😉

 8. Ik denk dat er weinig mensen lurken en anders heb ik daar overigens geen enkele moeite mee. Als je een verhaalschrijft en je legt het op de leestafel in de bieb, dan moet je ook niet zeuren dat het door iemand gelezen wordt die zijn of haar adres er niet onderklad.

  Maar zoals gezegd geloof ik niet in lurkers. Als ik mijn statistieken goed interpreteer, dan komt een groot deel op een woord of een foto af. Ze zoeken dus iets via een zoekmachine net als jij en ik ook doen. Blijkt het over iets anders te gaan of valt de foto tegen, dan ga je weg en zoek je verder. Ik denk dat 70% op die manier als unieke bezoeker komt. De overige 40 bezoekers zijn mensen waarvan een deel reageerd en een deel niet altijd. Gewoon ook omdat het onderwerp hen niet aanspreekt.

  Als het om familie en kennissen gaat dan denk ik dat er hooguit 1 of 2 mijn log bezoeken.

  Nog een dag en dan is de lurkhoax ook weer voorbij.

 9. Ik lurk niet, sterker nog, ik kan nooit mijn mond houden, vingers stil houden in dit geval:) Maar ik heb ongeveer zo’n 40-50 bezoekers per dag, soms wat minder, soms wat meer en bij lange na niet zo veel reacties, maar ach, ik log voor mezelf en hoewel het leuk is om reacties te krijgen vind ik het ook prima als mensen gewoon mee lezen. Maar ik zal morgen ook een logje aan het lurken besteden, je weet nooit of er zich nog mensen melden waarvan je het nooit zou verwachten:)

 10. Gaat het hier ook al over ontlurken? 😉

  Op veel blogs ben ik een lurker, op sommigen mxc3xb3et ik altijd reageren. Hier soms. Maar ik denk niet dat er blogs zijn waar ik altijd en alleen maar lurk. Daarvoor is mijn reageerdersziekte in een te ver stadium.

 11. dat ontlurken, ik zit er wat mee. Ik vind reacties krijgen leuk, maar het allerleukst vind ik het om gelezen te worden. Dus ik heb liever 100 lezers en 10 mensen die reageren dan 50 lezers, waarvan er 40 reageren. Verder wordt het op den duur onmogelijk om op al die reagerende mensen te reageren.. zo wordt loggen een dagtaak. dus lurkers, kom mijn kant maar op, ik ben blij met jullie 😀

 12. Hier heeft het lurkverhaal in ieder geval niet voor grote verassingen gezorgd.Als je al zolang logt ligt dat ook niet echt voor de hand denk ik. Ik neem het hele gedoe ook niet echt serieus. Het levert alleen wel weer een log en een fiks aantal reacties op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s