Zusjes

Utrecht Hoe geweldig het weer was (is) hoef ik u niet te vertellen. De meeste van ons belanden ook op de afgesproken tijd op de juiste plek. Behalve de twee nichtjes uit het diepe zuiden, die door hun drukke geklep in Heerlen vergaten over te stappen en dus via Voerendaal de weg naar Utrecht moesten vervolgen. xe2x80x99t Is familie dus dat zie je dan maar door de vingers. Onze tweede koffiepauze ( de eerste hadden we in verband met de voorgaande vertraging al op het station genoten) veranderde ook meteen maar in de lunch. Prima plek aan het water in de zon en een sloepenrace die, gratis en voor niks, aan ons voorbij trok. Gesprekken over vreugdevolle momenten, aanstaande feestelijkheden maar ook dood en verdriet kwamen aan bod. Even stilstaan bij hen die ons al verlaten hebben. Janneke was nu 27 geweest, onze oudste zus al bijna 5 jaar weduwe. Onze ouders, ooms tantes, te jong te snel te pijnlijk. Halve woorden zijn soms genoeg. Gelukkig was er ook voldoende ruimte voor de lach. Salvoxe2x80x99s die bij omstanders een glimlach losmaken. Gedeelde vreugde in de ruimste zin van het woord.

Bepakt en bezakt bezochten we aan het eind van de dag de Italiaan aan de waterkant. In de koelte van de kelders was het goed toeven. Klein minpuntje de grote groep mannen aan de andere tafel die met veel bravour indruk probeerden te maken op de paar dames in hun gezelschap. Ons verzoek of het misschien ook iets minder kon werd genegeerd. Bij het weggaan besloot men zelfs om extra veel geluid te maken. Erg volwassen. Desondanks was zussendag april 2007 weer een ongekend succes. De eerstvolgende ontmoetingen staan ook al vast. Een communiefeest in mei en een groots verjaardagsfeest in Katwijk in juni. Daar moet op gedronken worden.

Advertentie

6 gedachten over “Zusjes

  1. Ik ben op zoek naar die weblog die verslag doet van een groep mannen die indruk aan het maken waren op een stel dames, maar die gestoord werden door een horde zusters die vroegen of het wat minder kon.

  2. Even over die veiligheidscodes…..

    Op mijn weblog heb ik de brief aan de helpdesk van weblog gezet. Misschien dat dit navolging krijgt, want alleen met zijn allen kunnen we iets in beweging krijgen.

  3. Mooi log,over die storende mannen wil ik toch iets melden: ik heb lang in Utrecht gewoond en als we gingen eten in een van die prachtige kelders viel me een vreemd verschijnsel op:je kon letterlijk het gesprek volgen van mensen die aan de andere kant van de kelderboog zaten,je hoorde de mensen die naast je zaten niet of nauwelijks maar de gesprekken aan de andere kant van de “boog” kon je letterlijk volgen.
    Misschien was dit mede de oorzaak van de overlast?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s