Aier sitzung

Het moet nog even bezinken. Hoofd en hart te vol om het gevoel goed te kunnen overbrengen. Het zuiden was vertrouwd zoals vanouds. De blik op het oude huis nog steeds intens pijnlijk, ook al maakten de inmiddels aangebrachte veranderingen het niet meer xe2x80x98onsxe2x80x99 huis. Vriendelijke onthaal in de oude abdij . De gymzaal van de inmiddels verdwenen school, ondanks de nieuwe inrichting nog duidelijk herkenbaar. Broers,zussen, met of zonder wederhelft, nichten en neven in een zaal vol met bekenden en onbekenden. Keelpijn van het lachen en het luidkeels meezingen. Aier zitsung i Kirchroa. Een nieuwe traditie is geboren

Advertentie

6 gedachten over “Aier sitzung

  1. Een neef van mij woont al weer jaren in Rotterdam, maar als hij de kans krijgt of een aanleiding weet te verzinnen, die natuurlijk in dit soort bijeenkomsten grif besloten ligt, dan is hij in Kirchroa te vinden. Wat is toch dat Kirchroa-gevoel? Wil je dat eens wat uitvoeriger uitleggen? Mij fascineert het namelijk wel.

  2. Dit zegt mij nou helemaal niets. Maar ik heb dan ook geen familie-/heimat-gevoel. Is het iets Limburgs? Of gewoon iets nostalgisch?
    Ik snap het gewoon niet…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s