Delen of aftrekken?

Ze zijn pijnlijk, heb ik me laten vertellen. Het gaat meestal niet zonder slag (in het gezicht) of stoot (onder de gordel). Het brengt het slechtste in de mens naar boven. Echtscheidingen. In mijn jeugd werd er niet hardop over gesproken. Het was schandalig en druiste het tegen alle (Kerkelijke) regels in. Vaak werd de persoon in kwestie buiten de gemeenschap gesloten. Onbegrijpelijk, maar waar. Tegenwoordig lijkt het tegenovergestelde bijna het geval. Voor scheidende paren worden allerlei ondersteunende groepen in het leven geroepen en leuke sites opgezet zodat het scheiden (en vooral het publiekelijk maken) nog iets makkelijker gaat. Je stuurt een virtueel kaartje en dat was het dan. Het zal u dan misschien niet verbazen dat er nu ook een heuse school is opgericht. Ik dacht echt dat het niet gekker kon.

Advertentie

11 gedachten over “Delen of aftrekken?

 1. Zou het niet verstandiger zijn om een relatieschool op te richten?

  Met iemand een relatie beginnen omdat hij zo’n mooie auto heeft, of het goede merk kleding, zie ik om mij heen nog wel eens gebeuren. Dat lijkt me gedoemd om te mislukken.

  Oooh, ik klink als een oude trut van een vrouw als ik dit teruglees. Maar ik heb al 37 jaar een relatie en geniet daar nog steeds van.

  “Geven en nemen” en “in voor- en tegenspoed” zijn de steekwoorden die ons daarbij geholpen hebben.

 2. @ Plutone, dat weet ik niet, maar ik voorzie wel weer een nieuw tv programma “Scheiden met de stars” Volg de verdeling op de voet en kijk wie er het meeste uitsleept.

 3. Hm, tja, zoals het er vroeger aan toe ging was natuurlijk vreselijk. Al die stakkers, die noodgedwongen maar bij elkaar moesten blijven vanwege de repercussies van de omgeving, zoals uitstoting en zo. Maar het moet nu ook weer niet zo worden, dat echtscheidingen leuker zijn dan trouwpartijen, toch? ;-)In mijn omgeving zijn er heel wat lui gescheiden en weer opnieuw met iemand anders begonnen. Ze zijn er niet ongelukkiger op geworden, voor zover ik het kan bekijken.

 4. Als er geen behoefte aan die dingen is, sterft het vanzelf weer uit toch? Ik ben 10 jaar geleden gescheiden en weet: als er geen liefde is, dan heb je niets aan welke organisatie ook.

  Aan een scheidingsprogramma (Scheidols of zo) zou ik geen behoefte hebben.

 5. kijk eens in de boekenhandel “scheiden voor dummies” ect. genoeg boeken die je vertellen hoe het moet t wordt steeds gekker …….. nee men weet steeds beter geld te slaan uit de ellende van anderen……….

 6. Mwah, het valt wel mee hoor. Er zijn hier in nederland nog gewoon regio’s waar je uitgekotst wordt als je gaat scheiden. Weet ik toevallig uit ervaring.

 7. Ik kreeg toen ik ging scheiden een boekje van mij zusje en dat heette “gelukkig gescheiden”, ik kon er wel om lachen door de tranen heen, maar om er een publiekelijk show van te maken, nee laat maar.

 8. Er zijn ook ontwikkelingen gaande die juist scheidingen proberen te vermijden.. Kromme zin.
  Vandaag nog hoorde ik dat er jaarlijks 70.000 stellen trouwen en 35.000 scheiden. Niet om vrolijk van te worden. De politiek bemoeit zich er nu ook mee. En dan met name als het gaat om scheidingen waarbij kinderen betrokken zijn. Flitsscheidingen zouden dan bijv. voor stellen met kinderen niet meer mogelijk zijn.

 9. In mijn geval waren we langzaam zover uit elkaar gegroeid dat nog langer bij elkaar blijven nogal zinloos werd: als ik een weekend niet op de motor weg was zorgde zij dat ze weekend dienst had. Zo konden we het nog vrij lang volhouden zonder elkaar alle hoeken van het huis te laten zien.Allebei opgevoed met het idee dat scheiden niet hoorde duurde het lang voor de beslissing uiteindelijk viel. Toch heb ik nooit zo goed begrepen waar het voor nodig is dan hooglopende ruzies te krijgen, maar ik denk dat mijn beeld vertekend is: er waren geen anderen of kinderen in het spel.

  We hebben alles onderling geregeld (hoewel de advocaat (om kosten te sparen had alleen zij een advocaat) maar probeerde om er taxateurs en dergelijke bij te slepen). De enige strubbeling ontstond notabene ook weer door de advocaat: die was “even” vergeten mij op de hoogte te stellen dat de scheiding was uitgesproken en om die bij de gemeente door te geven waardoor het overzetten van de hypotheek en het uitbetalen van het bedrag waar zij recht op had langer duurde dan nodig was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s