Draaien

Ze drukt op de knop van de afstandsbediening, staat op om de tv uit te zetten. Met een vermoeid gebaar veegt ze haar pony naar achteren. Ze rangschikt de kussen op de bank en knipt ze de schemerlamp uit. Ze brengt ze het lege glas naar de keuken en spoelt het om. Ze kijkt even om zich heen, niets vergeten. Nog niet zo lang geleden hadden ze dat samen gedaan. Nu zat hij met die snol in een ander dorp, in een ander huis en op een andere bank. Of misschien waren ze xe2x80xa6nee, daar wilde ze nu niet aan denken. Dat maakte haar alleen nog maar woedend. Daar was nu geen ruimte meer voor. Vanavond moest ze kalmte bewaren. Zachtjes gaat ze de trap op. Eerst kijkt ze bij haar zoon. Hij ligt er nog net zo bij als toen ze hem naar bed bracht. Net zo rustig xe2x80x99s nachts als overdag. Voorzichtig buigt ze voorover en zoent ze zijn kleine blonde hoofdje. Ze controleert nog een keer of het raam wel goed dicht zit. De deur van de slaapkamer van de meisjes staat nog op een kier. Anders willen ze niet slapen. Ze trekt bij de een de dekens recht en bij de ander raapt ze een knuffel op van de grond. Ook hier een voorzichtige kus en ene blik op het raam. Langzaam de trap af. De voordeur op slot, de ramen gesloten, achterdeur dicht. Het licht in de woonkamer uit.

In de keuken draait ze rustig alle gaskranen open.

Advertentie

0 gedachten over “Draaien

  1. Wat een zwaar verhaal Marloes. Shockerend ook. Maar wel goed en zorgvuldig opgebouwd.

    Remco: heb jij wel eens een beker warme melk gemaakt met alle gaskranen open? En hoe smaakte dat?

  2. Gezien recente gebeurtenissen een actueel thema dat je er van gemaakt hebt. Ik denk dat je de vreemdheid van hoe het in iemands hoofd toegaat op zo’n moment heel goed geraakt hebt. Aan de ene kant de zorg voor de kinderen, nog even een dekentje rechttrekken, het kalm willen blijven, niet de woede weer op willen roepen, allemaal heel rationeel lijkende zaken. En dan met diezelfde kalmte de gaskranen opendraaien wat helemaal haaks staat op de voorgaande handelingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s