Vragenvuur

Momenteel draait de wereld door zonder mij. Lichamelijk ben ik weliswaar volledig van de partij (bijna volledig, de schouderblessure telt niet mee), maar mijn geestelijke vermogens laten het hier en daar afweten. Er gebeurt te veel of te weinig, daar ben ik nog niet over uit. Heel Nederland is in rep en roer over de zaak Wilders en ik denk: xe2x80x9cSo what?xe2x80x9d Alsof die malloot een schijn van kans maakt. Misschien had hij zich beter af kunnen vragen of de dames en heren wel geschikt zijn voor hun nieuwe functie. Daar heb je tenminste iets aan, dan ben je goed bezig. Ik hoor bijvoorbeeld niemand over Hirsch Ballin op justitie. Moest hij daar een aantal jaren geleden het veld niet ruimen vanwege een of andere foutieve voorlichting? Ik bedoel maar, stel daar maar eens vragen over als je durft.

Advertentie

10 gedachten over “Vragenvuur

 1. Aan dat versijnsel Wilders zou je ook geen aandacht moeten besteden en nog minder aan de mensen die hem zijn stem hebben gegeven. Maar weet wat je lastig is? Er zijn zo veel mensen die zeggen dat hij met zijn opmerkingen wel een punt heeft, maar het betreuren dat het uit zijn mond komt. Nou, hij hoeft maar een paar keer bij die grote groep het goeie punt te hebben aangeroerd en dan zij de rapen echt gaar. Dus zo onschuldig en voorbijgaand is dat verschijnsel denk ik toch niet.

 2. Tja, Wilders is natuurlijk symbolisch bezig. Hij is niet zo dom als hij eruit ziet. Maar behalve om stemmingmakerij gaat het hier ook over het dubbelepaspoortvraagstuk in het algemeen. Ik vind dat best een lastig issue. Het is een beetje makkelijk om nergens een probleem van te maken. Twee paspoorten: is dat niet zoiets als je partner verlaten voor een ander maar wel de sleutel van haar/zijn huis goed bewaren?

  Maaruh Marloes: ging de WOW niet over vergeving? En heeft HB geen recht op een tweede kans?

 3. Ze hebben toch een eed afgelegd waarin ze trouw zweren aan de Nederlandse grondwet, wat maakt het dan uit dat ze nog een ander paspoort hebben? Wilders is een kansloos figuur.

 4. Het zou volkomen fout zijn Wilders te negeren. Dat geeft hem de wind in de zeilen. Die discussie hebben we met Janmaat en Koekoek ook al gehad.

  Ik denk ook niet dat Wilders een kansloos figuur is. Op andere terreinen dan het onderwerp buitenlanders, slaat hij redelijke taal uit. Maar als het gaat over de Islam krijgt hij plotseling een rode waas voor ogen. Goed in de gaten houden zou ik zeggen. Maar wel met hem in gesprek blijven, al is het alleen maar uit tactische overwegingen.

 5. Wilders is toch een prima tegenwicht voor moslimfundal..funda…extreme moslims?

  Hirsch Ballin slist zo mooi, alleen daarom zou hij vaker aan het woord moeten zijn.

 6. Weet je wat ik zo erg vind voor jou, Marloes. Het is een Limburger, kuch, oeps, sorry.
  We kunnen er maar beter grapjes over maken, want dit is toch niet te begrijpen, zo’n discussie.

 7. Persoonlijk vind ik al jaaaren dat iedere vorm van belangenverstrengeling in de politiek vermeden moet worden. Zo ben ik tegen alle katholieken in de politiek en tegen boeren op Landbouw.

  Ik was altijd erg voor Erica Terpstra op Sport tot ik doorkreeg dat ze ooit topzwemster is geweest.

 8. Ik zou het zo fijn vinden als alle mensen snapten dat Wilders geen tegenwicht maar de mede-veroorzaker is van het groeiende moslim-fundamentalisme… Niet zo lang geleden waren er een paar extreme gekken onder de moslims die van de westerse moslims simpelweg geen steun kregen. Nu groeit de steungroep, puur omdat steeds meer ‘medelanders’ het gevoel hebben dat ze hier niet mogen zijn en dat ze alles wat hen lief is moeten achterlaten. Zo gek dat de Nederlanders nu al zijn vergeten dat hun landgenoten die naar den vreemden emigreerden ook vasthielden aan van die gekke Hollandse dingetjes. Er zijn plaatjes in Australie, Canada en de V.S. waar de jaren vijftig lijken voort te leven, puur omdat de voormalige Nederlandse inwoners de tijd hebben laten stilstaan. Als een Turk of een Marokkaan hetzelfde doet, mag het ineens niet meer.
  Enfin, we zullen het er nog over hebben zo lang er nog onverdraagzame wezens als Wilders rondlopen – eng, eng, eng.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s