Wanorde

Onrustig. De rommel in huis, niets ligt meer waar het liggen moet. Ik raak mijn balans kwijt. Alleen de woonkamer voelt vertrouwd. Salve Regina op volle sterkte. Adem in, adem uit. Ik sluit mijn ogen en zie de kerk, ruik de wierook. Kaarslicht geeft een prachtige gloed aan het beeld in de nis. Ave Maria. Ik zie de gezichten van hen die mij dierbaar zijn. De levenden en de doden. De muziek brengt mijn lichaam tot rust. Mijn schouders ontspannen. Alsof een zware last wordt weggehaald. Ik zou willen verdrinken in de klanken van het koor. Niets kan mij zo ontroeren als muziek. Het raakt het diepste van mijn ziel, laat mijn emoties meegolven. Elke compositie treft een andere snaar, laat tranen rollen of mijn hart sneller slaan

Nog een week,nog zeven dagen wanorde. Agnus Dei, miserere nobis.

Advertentie

0 gedachten over “Wanorde

  1. voor fialas; het agnus dei wat marloes laat horen is een bewerking van het adagio for strings van samuel barber..inderdaad muziek die rechtstreeks het hart beroert..

  2. Marloes,

    Heel erg bedankt voor dit speciale muziekstuk. Het brengt me in xc3xa9xc3xa9n ruk bij het grootste verdriet in mijn leven. Moeilijk, maar o zo mooi. Net als dit muziekstuk.

  3. Als het goed is start de download als u op de link klikt Bespiegelaar. Deze duurt heel even want het is een tamelijk groot bestand. Mocht het niet lukken dan stuur ik hem met liefde via de mail (als dat kan)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s