Genant

Mijn zoektocht met Google leverde niet veel bruikbare informatie op. De secretaresse van de eerste werkplek wist me wel een en ander uit te leggen. Deel uitmaken van een stichtingsbestuur kun je alleen als je daarvoor wordt gevraagd. Het zijn baantjes die niets opleveren maar die je xe2x80x98erbijxe2x80x99 doet omdat je de zaak een warm hart toedraagt.

U begrijpt nu vast mijn verbazing over de dame die aan de andere kant van de balie op luide toon haar ongenoegen over het feit dat zij twee van de drie kaartjes moest betalen, over mij heen spuwde. Zij was tenslotte bestuurslid. Alsof dat woord de magische xe2x80x9dSesam open Uxe2x80x9d formule bevatte. Het was een bijzonder genante vertoning. Als ik al geweten had dat zij deel uitmaakte van het bestuur, dan had ik haar, nadat zij beweerde al genoeg te investeren in deze xe2x80x98tentxe2x80x99 zelfs dat ene kaartje ook nog laten betalen.

Als bestuurslid heb je ook een voorbeeldfunctie. Zij liet even duidelijk zien hoe het niet moet.

Advertentie

0 gedachten over “Genant

  1. Tenzij… deze dame ooit is verteld dat ze recht had op meer dan een gratis kaartje voor een voorstelling. Maar in alle andere gevallen: poe poe… Ze zal het heus kunnen doen, want gek genoeg hebben de meeste mensen die worden gevraagd voor dergelijke bestuursfuncties over hun budget niet veel te klagen (al zijn daar natuurlijk best uitzonderingen op).

  2. Goh bescheidenheid komt bij die dame niet voor in haar woordenboek, Ik zou me kapotschamen om als bestuurslid een heisa over het betalen van de kaartjes te maken belachelijk, dan moeten ze dat maar in een vergadering regelen dat ze de kaartjes al hebben en niet aan de balie een hoop tumult maken, al was het de koningin gewoon dokken.

  3. Ik was zo gedeprimeerd van die rijke tangen die je hier beschreef, dat ik even wat leuks wilde gaan doen. En toen bedacht ik een GLAS rijmpje. Ik had al meegedaan met WoW maar nu heb ik het dus 2x. Hopelijk leidt dat niet tot boetes of uitsluitingen.

    Is er nog koffie? De cake betaal ik zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s