See The Music

Seethemusic_copyrightintrodansphotoerwin Sous le rythme,jexe2x80xa6Vijf mannen komen uit grote zakken alsof ze geboren worden. Het begin van een avond waarin bruisende bewegingen en ingetogenheid elkaar afwisselen. In het eerste stuk van Patrick Delcroix wordt de muziek gemaakt door vijf danseressen.  Met het geluid van eenvoudige instrumenten laten zij de mannen bewegen. Later worden de rollen omgedraaid en dansen de vrouwen enkel en alleen op het ritme dat de mannen met hun handen maken. Van een heel ander kaliber is Daylight van Ben Holder. Op de muziek van Simon Jeffes vormen drie silhouetten van bewegende vrouwen een contrast met de mannelijke dansers op het toneel. Als de muziek verandert barst er een wervelende storm van kleur en dans los. Lucinda Childs’ Concerto, is van een betoverende schoonheid. Dansers lijken te glijden op de muziek van Henryk Mikolaj Gxc3xb3recki. Sobere kostuums en decor laten het tableau bijna zweven. Een genot om naar te kijken. De klapper is De Dood en het meisje van Ed Wubbe op muziek van Franz Schubert. De hoofdrollen worden gedanst door twee klassieke schoonheden. De koele Femke Feddema danst de dood met zoveel passie dat je haast niet wegkijken kunt. Daartegenover staat de frxc3xaale Franse Hxc3xa9loxc3xafse Vellard als het meisje. Een magisch duo die met recht een staande ovatie verdienen net als de rest van de groep.

Een groot gedeelte van de muziek wordt live gespeeld door het speciaal geformeerde Marsyas Kwartet onder leiding van Detmar Leertouwer. Voor de begeleiding van Daylight  is dit ensemble uitgebreid met een trio.

Dames en heren, SEE THE MUSIC

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s