Groene vrede

Ze had een aangename stem en ze klonk bijzonder vrolijk. xe2x80x9cSpreek ik met mevrouw Marloes?xe2x80x9d  Meteen was ik op mijn hoede. Wat wilde ze mij nu weer aansmeren? Ze bleek van de organisatie te zijn die, als een van de weinige, aan onze bezuinigingsdrift was ontsnapt. Het klonk allemaal zoals het hoorde, zoals ze het waarschijnlijk al diverse keren opgelezen had.. Of ik misschien hun digitale nieuwsbrief zou willen ontvangen in plaats van 4 keer per jaar hun magazine? Welk weldenkend mens zegt daar nu nee tegen? Natuurlijk kreeg ze mijn mailadres. Heel even dacht ik er goed vanaf te komen, maar toen kwam de pixc3xa8ce de rxc3xa9sistance. Leuk standaard verhaaltje over hoe blij ze met me waren, want mensen zoals ik maakten een boel mogelijk. Ja, ja. Ze hadden dankzij onze steun al een heleboel bereikt, maar nu hadden ze toch nog even een beetje extra nodig. Of ik mijn maandelijkse bijdrage niet wilde verhogen? Op mijn duidelijke xe2x80x9c Neexe2x80x9d viel even een stilte. IJzige kilte klonk door toen ze me bedankte voor het gesprek.

Al gingen ze persoonlijk zeehondjes redden op Antarctica, ik smelt niet meer voor fruitig frisse jongedames die hun ware aard pas tonen als je ze afgewezen hebt.

Advertentie

0 gedachten over “Groene vrede

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s