Narziss en Goldmund

xe2x80x9cHet is onze taak niet elkaar te vinden,
net zomin als de zon en de maan elkaar vinden of de zee en het landxe2x80x9d

In 1930 schreef Hermann Hesse zijn wereldberoemde roman Narziss en Goldmund. Het verhaal gaat over Goldmund, een 18-jarige jongen die aan het begin van de 13e eeuw naar een kloosterschool wordt gestuurd en daar zijn tegenpool in alles,de 23-jarige monnik Narziss, ontmoet. De twee worden vrienden.

Vandaag gaat in de Toneelschuur in Haarlem het door Tom Blokdijk bewerkte stuk onder regie van Erik Whien beginnen aan een reeks van voorstellingen. Op 9, 10 en 11 februari zal het stuk in Huis OOstpool te zien zijn.

Mis het niet!

Advertentie

0 gedachten over “Narziss en Goldmund

  1. Ik ben blij, dat het in Haarlem is, want ik ben toch al niet zo’n fan van Hermann Hesse. Steppenwolf, die band, heeft de naam ontleend aan het boek van Hermann Hesse. Dat vind ik wel weer aardig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s