Mamaloe

Marina, de schat, heeft een test ontdekt die laat blijken wat voor soort ouder je bent. U als trouwe lezers weet dat ik dat soort dingen niet kan weerstaan. Mijn uitslag, zal u nog minder verbazen. Ik val niet in een, niet in twee maar meteen in drie categoriexc3xabn in te delen.

De woorden waarin ik mijzelf in ieder geval herken heb ik meteen maar schuin aangestreept. Hoef ik dat allemaal tenminste niet uit te leggen.

U heeft kenmerken van meerdere oudertypen. Lees hieronder welke :

U bent een helpende ouder

U hebt veel vertrouwen in de goede bedoelingen van uw kinderen en duidelijke opvattingen over goed en slecht. Uw tieners moeten hun eigen weg zoeken, vindt u, maar u zorgt er wel voor dat ze dat kunnen doen en zult ze altijd met raad en daad terzijde staan als ze daar om vragen. U verdiept zich in hun wensen en motieven voor u een advies geeft. Volgen ze die niet op, dan gaat u daarover meestal niet met ze in discussie.

U bent een sturende ouder

U vindt het belangrijk dat er orde en regelmaat in het gezin is. U houdt zich meestal goed aan afspraken en verwacht dat ook van uw kinderen. U regelt graag van alles voor ze en wil ze een zo geordend en overzichtelijk mogelijk gezinsleven bieden. U gaat niet over xc3xa9xc3xa9n nacht ijs, maar bekijkt zaken liefst van alle kanten. Heeft u eenmaal uw koers bepaald, dan zult u daar niet snel van afwijken.

U bent een ondernemende ouder

U weet in het algemeen wel waarvoor uw kinderen warm lopen en stimuleert ze daarbij. U komt het meest tot uw recht in een gezin waar veel gebeurt: zelf bent u ook behoorlijk actief. Kinderen moeten het uiteindelijk allemaal zelf doen, vindt u, en daarom heeft het geen zin hen van alles uit handen te nemen. Ze zullen zelf het initiatief moeten nemen.

Doe mij dit maar eens na.

Advertentie

0 gedachten over “Mamaloe

 1. Haha, in dit geval lukt dat niet, want ik ben geen ouder. Maar ik herken dit wel heel erg goed, fantastisch om te lezen. Zo lang het over oppervlakkige dingen als haar- en huidtype gaat, val ik nog aardig binnen de standaards, maar zodra het een minuscuul stapje complexer is, ben ik over het algemeen een kwart van alle opties. Een liefhebber van rond en plastic sixtiesdesign met een voorliefde voor rechttoe-rechtaan houten art deco-meubilair met een keuken vol grootmoeders troep en een neiging naar Italiaans glas en chroom, nou nee, daar kan de Viva of de Eigen Huis en Interieur geen kant mee op. En dan zal ik jullie besparen wat er gebeurt als het om psychologie, enneagrammen of leiderschapstypes gaat. Een in vieren gespleten persoonlijkheid. Never a dull moment 🙂

 2. Ik ga het voorlopig nog niet na doen, denk ik. Hebben ze ook een dergelijke test voor tantes? Ik schijn echt heel cool te zijn, maar ik zou graag een objectieve mening willen…

 3. Heb geen kinderen maar heb even gedaan alsof en blijk een ‘sturende ouder’ te zijn. Oh. OK… ik zal eens aan mijn collega’s vragen wat ze van mijn vinden als collega… ;o)

 4. Heb ook geen kinderen, maar ik heb wel gewoon de boel ingevuld 🙂 Ha! Ik heb klassen vol kinderen en ja hoor, ik ben een sturende ouder. Niet drie soorten zoals jij.
  Kijk je alsjeblieft een beetje uit met je schouder?

 5. De laatste tijd heb ik op verschillende blogs al verschillende testjes gedaan, dus deze kan er ook nog wel bij en de uitslag is:

  U bent een ondernemende ouder
  U weet in het algemeen wel waarvoor uw kinderen warm lopen en stimuleert ze daarbij. U komt het meest tot uw recht in een gezin waar veel gebeurt: zelf bent u ook behoorlijk actief. Kinderen moeten het uiteindelijk allemaal zelf doen, vindt u, en daarom heeft het geen zin hen van alles uit handen te nemen. Ze zullen zelf het initiatief moeten nemen.

 6. @Marloes,…. we zijn van ongeveer dezelfde leeftijd, getrouwd, drie kinderen in ‘ongeveer’ dezelfde leeftijd, allebei ondernemende ouder….. we hebben best veel gemeen!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s