Met de billen bloot

Luisterend naar Nina Simone probeer ik de steen in mijn maag weg te werken. Voor het eerst in mijn leven zal ik morgen met mijn ergste eigenschap geconfronteerd worden. Non-vergevingsgezindheid. Onder begeleiding van een maatschappelijk werker zal ik met de billen bloot moeten en mijn frustraties op tafel moeten leggen. Confrontaties ging ik tot nu toe steeds liever uit de weg, maar ik bleef wel altijd trouw aan mijn principes. Je moet van goeden huize komen wil je mij van mijn standpunten afbrengen. xe2x80x9cEen echte vrouw (volgens de man), nooit je ongelijk toegeven, al slaat het je in je gezicht.xe2x80x9d

Morgen zal echt blijken of ik kan incasseren, uitdelen heb nooit moeite mee gehad.

Advertentie

0 gedachten over “Met de billen bloot

 1. Misschien moet je wel iets aan de scherpte van jouw principes doen (met de nadruk op iets), want dan wordt het vergeven toch gemakkelijker. Het is slechts een gedachte, hoor, die gemakkelijker is uitgesproken dan in de praktijk gebracht. Maar wel, denk ik, het proberen waard.

 2. Het vereist wel moed om eerlijk naar jezelf te kijken, te praten over van alles en nog wat en kritiek te incasseren. Fouten toegeven en ongelijk bekennen is heel lastig. Maar je groeit er wel van.

 3. Vergeven, tja, ik doe het vrij makkelijk denk ik. Maar er zijn een paar dingen waar ik me niet overheen kan zetten. Ik zie het probleem daarvan niet zo. Het zit me niet in de weg verder, alleen als ik er af en toe aan herinnerd wordt dan laait het op.

 4. Er is toch helemaal niets mis mee om je ongelijk eens toe te geven Marloes. Zoiets zal je sieren en je komt er zoveel sterker uit (weet ik uit eigen ervaring).
  Kun je na gisteren nu wel incasseren of was het te confronterend?
  Succes ermee.

 5. Ik sluit me aan bij Peet. En heb ook nog een klein adviesje (wat ik zelf ook steeds probeer – met de nadruk op probeer – te volgen): Nicht xc3xa4rgern, nur wundern… Misschien komt er ooit een moment dat we milder worden…
  Overigens: ik herken vaak veel van jou in mij, maar ik ben volgens mij wel vergevingsgezind. Denk ik…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s