Snipperen

Een snipperdag, voor het eerst in mijn leven heb ik vandaag gesnipperd. Baan een is tot en met zondag a.s. gesloten. Bij baan twee zou ik vandaag moeten beginnen, maar ik heb koelbloedig afgemaild. Heel nonchalant, er lag toch niets dringends op mij te wachten. Alsof ik de baas ben. Om die extra vrije dag niet al te veel te genieten heb ik mij door de man laten meeslepen. Naar het Zweedse warenhuis waar ze op dit moment volop plundra. Stom, stom, stom! Heel oost Nederland had hetzelfde plan. Complete families in volkswagen busjes werden bij de voordeur afgezet. Een rij  ouders voor de kinder dumpplek, geduldig wachtend tot er een werd afgehaald zodat zij er een konden achterlaten. De meeste namen hun kroost echter gewoon mee, lopend of in buggies. Ze bleken ook allemaal te hebben afgesproken met buren, kennissen,vrienden of familie. Op elk pad ontstond wel een opstopping vanwege geanimeerd kletsende groepjes die dan ook ogenblikkelijk hun kroost uit het oog verloren. De bedden en banken die er uitgestald staan zijn in ieder geval terdege getest door springende en duikelende kinderen, met schoenen aan, dat spreekt vanzelf.

Wij stonden een uur later, naar adem snakkend weer buiten. Zonder tafel, geen kleed, maar wel nieuwe onderzetters en  placemats die bij thuiskomst veel te groot bleken te zijn. Snipperen zou leuk moeten zijn, toch?

Advertentie

0 gedachten over “Snipperen

 1. Klinkt gezellig 🙂
  Als je dan toch echt, serieus, zeker te weten bij Ikea moet zijn, een advies: ga op een maandag of dinsdag, net na openingstijd. Zelfs zaterdag om negen uur is het meestal goed te doen, want de meeste mensen denken blijkbaar dat de winkel dan nog niet open is. Extra tip: NOOIT in de vakantie… en evenmin op koopzondagen rond Pasen en Kerst…

  Ik wens je overigens een prachtig, insprirend 2007. Dat je maar veel van die gekke dingen meemaakt die leiden tot leuke stukjes!

  Mijn wow staat online: http://mswoord.web-log.nl/mswoord/2007/01/write_on_wednes.html

 2. Ahhhhh dat was idd een foutje wat Moon Saris zegt klopt ik zou ook nooit met de kerst meubels gaan kijken. Maar goed je kunt niet alles weten toch? Maar ik hoop dat je er de rest van de dag iets leuks van hebt gemaakt?

 3. Ow, argh, wat erg! Nooit in een vakantie naar de Ikea gaan, echt nooit, nooit, NOOIT. Is een verschrikkelijk drama.

  Heb mijn halve (wat zeg, ik misschien wel mijn hele) huisraad bij Ikea gekocht (zie foto’tje op mijn log, gaat niet om de meubels maar je krijgt wel een idee) maar inderdaad vooral op zaterdagmorgen in alle vroegte of op vrijdag helemaal aan het einde van de dag…

  Hopelijk heb je verder nog wel iets gehad aan je snipperdag!

 4. Weet je wat zo grappig is? Dat iedereen weet dat je op maandag, liefst heel vroeg, buiten de vakanties naar Ikea moet gaan en dat er op die dag toch helemaal niet werkelijk is. Behalve ik, en ik heb mogen aanschouwen dat alle andere mensen hun eigen adviezen blijkbaar niet opvolgens en zich toch laten verleiden om op de drukke dagen te gaan 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s