Saddam

Ik weet niet hoe u erover denkt, maar ik kan, ik wil niet zien hoe iemand opgehangen wordt. Over barbaars gesproken. Dat de man straf verdiende staat buiten kijf, maar er zijn toch vast en zeker humanere manieren te bedenken?

0 gedachten over “Saddam

 1. Iemand doodmaken heeft niets met rechtvaardigheid te maken. Het is pure vergelding. En ongeacht hoe je iemand terechtstelt, het blijft inhumaan.
  De vergelijking met euthanasie gaat mank, omdat er dan sprake is van ondraaglijk leiden en de patixc3xabnt zelf vraagt om levensbexc3xabindiging.

 2. Ik vind niet dat wij over leven of dood mogen beslissen het is je op hetzelfde niveau plaatsen. Hij had een zware taakstraf moeten hebben laten werken, Hij heeft nooit echt gewerkt,ze hadden hem moeten laten voelen wat het volk dat hij tirraniseerde heeft meegemaakt.euthanasie voor iemand die zelf uit zijn lijden verlost wil worden vind ik een heel ander verhaal.Nu is hij volgens zijn zeggen als martelaar gestorven, dat geeft weer aanleiding op nog meer doden.En hij is overal vanaf.

 3. Ik schaam mij ervoor dat we hier indirect of misschien wel direct aan hebben meegewerkt.
  De doodstraf is iets waar ik falikant tegen ben, het is iets in handen nemen waar je de ander voor veroordeelt. (vreemde zin maar ik neem aan dat wat ik bedoel duidelijk is? )

 4. Ik ben tegen de doodstraf maar heb me wel laten meeslepenen ben pas gaan slapen net na vieren toen de bevestiging er was dat hij ‘hIng’. Er waren toen nog geen beelden.
  Jarenlang wegkwijnen in een cel en heropvoeding was een betere straf geweest.
  Ik moet bekennen dat ik het inmiddels wel gezien heb, maar wel walgelijk vindt.

 5. Ik moest het ook kwijt op mijn log, de uitvoering van deze straf is barbaars, door het getreiter en de stiekema opname’s is, in mijn ogen, ieder grond van fatsoen en rechtvaardiging weggeslagen.

 6. Wij hebben simpelweg het recht niet een ander van het leven te benemen. Wat die ander ook heeft gedaan. Wat voor straf hij dan had moeten krijgen is een vraag die hier niet eens bij past. Wij oordelen maar raak en raken zodoende bij het spel betrokken dat we verafschuwen. Hoe meer mensen dat spel meespelen, hoe langer het doorgaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s