Eigen schuld…

Terwijl heel Nederland schreeuwt om strengere straffen, om eventuele levenslange opsluiting, komt Machiel Kuijt  naar het schijnt over enkele weken uit zijn erbarmelijke Thaise cel om hier in Nederland de rest van zijn straf uit te zitten,xe2x80xa6thuis dan he? Want naar onze maatstaven is hij al genoeg gestraft.

Ik zal wel weer kort door de bocht gaan, maar is het niet heel vreemd dat wij keihard gaan staan gillen als iemand die met drugs zijn levensonderhoud verdient in een buitenlandse cel belandt en daar levenslang dreigt te worden opgesloten?

Waar is het xe2x80x98eigen schuld, dikke bultxe2x80x99 principe gebleven?

Advertentie

0 gedachten over “Eigen schuld…

 1. Of ook wel. Wie in een buitenland zo nodig zijn billen wil branden, moet daar ook doodgewoon op de blaren zitten. No excuse. En niks Nederlands strafrecht van toepassing. Zo werkt het dacht ik wel.

 2. Ik heb pas een documentaire gezien met twee jonge Engelse globetrotters die in de Dominicaanse Republiek tien jaar uit moesten zitten. Toen ik hun verhaal hoorde over hoe ze eigenlijk zijn gedwongen om te veel spul mee te nemen in de koffers, vond ik niet dat ze zo’n straf verdienen. Maar misschien ben ik te soft.

 3. @ Alice, misschien ben ik dan te hard, maar ik geloof die verhalen voor geen meter. De meeste vallen gewoon voor het geld dat ze in het vooruitzicht gesteld word en dat is (als ze er mee wegkomen geen) kattepis.

 4. Ik denk inderdaad dat dat geldbedrag wel erg aanlokkelijk is welke gek slikt er nou bolletjes? Met de hoop dat het goedgaat, maar tja de euries zijn wel zo aantrekkelijk? Maakt geld dan echt zo gelukkig? Want als het een keer gelukt is kunnen ze niet meer stoppen. Maar als ze dat risico willen lopen prima maar dan ook de consequenties ervan accepteren en niet janken achteraf

 5. Ik geloof dat ik zou moeten zeggen dat ik het volledig met je eens ben, Marloes. Maar ik krijg het niet uit mijn vingers. Een flinke straf….jazeker….en dan liefst een enorme werkstraf zonder drugs. Maar levenslang in die omstandigheden, dat wens ik niemand toe. Misschien ben ik soft maar dat moet dan maar.

 6. en je wordt verkracht en mishandeld door je medegevangenen, ik vind dat wij ons eigen stomme geboefte gezellig hier in ons eigen systeem moeten bewaren. En bedenk mensen, het grootste tuig loopt los rond en wordt nog vaak gelauwerd ook!

 7. Er van uitgaande dat het delict werkelijk door genoemde persoon is gepleegd, past een straf naar s’lands wetten, welke door de pleger ongetwijfeld ook bekend zijn. Maar er is ook nog zoiets als humaniteit en dat vraagt een menswaardig verblijf en daar schort het aan.Wel vreest bespiegelaar voor weer eens een mediahype met alle negatieve aspecten van dien. Ook over een boek over de wederwaardigheden om alsnog te cashen, zitten wij niet te wachten en dat ligt wel in de lijn van de verwachting.

 8. Hij heeft het willens en wetens gedaan. dat de strafmaat er in dat land dan ook naar is getuigt van domheid van de eerste orde van diegene die dan toch die bolletjes slikt.

  De Marokkaanse moordenaar van Ilona Nemeth wil ook graag terug naar Nederland, hij is er lichamelijk slecht aan toe zo schrijft hij in zijn brief aan zijn advocaat.
  Niet alleen zijn lichaam maar ook zijn schrijfvermogen is in slechte staat 🙂
  Laat hem maar lekker daar blijven, hij is immers zelf die kant op gevlucht 😉

 9. Maar ik schreeuw helemaal niet om strengere straffen, om eventuele levenslange opsluiting.
  Wie zegt dat ik daar voor ben?

  Lijkt mij heel goed plan dat die jongen naar Nederland komt, hij kan het godzijdank als nederlander, laten we blij zijn dat we iemand daar weg kunnen halen.
  Is toch helemaal waanzin om mensen zo kapot te laten gaan in die gevangenissen.
  Daarbij is allang bewezen dat die straffen helemaal geen preventieve werking hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s