Horizon

Sloom stijgen diverse rookpluimen omhoog. Het lijkt alsof de koude ochtendlucht hen tegenhoudt. De bewoners ontwaken warm. Aan de horizon kleurt de hemel zacht roze langzaam overgaand naar helder blauw. Een enkel vliegtuig laat een wollige dikke pluim achter. Zonlicht weerkaatst op hun ijzeren buik Niets beweegt op de grond. Ergens krassen enkele kraaien de ochtend wakker. Ik bekijk de wereld met slaperige ogen. Kale kruinen steken boven huizen uit. Hun stakerige takken in sterk contrast met de eenheid van de hemel. Witte daken geven aan dat het koud geweest moet zijn. Is dat een dun laagje ijs op het platte dak van de buren?. Ik neem de stilte in me op en geniet van de schoonheid van een ochtend die tot leven komt. Winterse zondagochtend. Niets dat zijn rust verstoord. Achter gesloten ramen draaien luilakken zich nog een paar keer om voor ze besluiten op te staan. Ze weten niet wat ze missen. Hoog boven aan de hemel straalt een enkele ster. Zou dat de poolster zijn? Soms is niet weten niet zo erg. In de ruimte achter mij geeft de wasmachine met luid geratel aan klaar te zijn. Met moeite trek ik mij los van het uitzicht.

De dag begint

Advertentie

0 gedachten over “Horizon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s