O Denneboom

Kerstboom2006

Voor de sint goed en wel de havens van Spanje bereikt, zijn hier al her en der kerstversierselen te vinden. De super was eergisteren al gemetamorfoosd in een winterwonderland In winkelstraten, op het postkantoor waar de zakelijke post opgehaald dient te worden en achter menig verlicht raam zijn de bomen al in vol ornaat zichtbaar. Wij hier in huize Loesjes hebben zo onze eigen Kersttradities. Op het allerlaatste moment pas een boom halen is er een van. Niet omdat ik er zoxe2x80x99n hekel aan heb, integendeel, ik ben dol op een Kerstsfeer in huis, maar gewoon omdat de man nu eenmaal niet zoxe2x80x99n Kerstfeestvierder is. Het optuigen van onze boom is traditie nummer twee. Hoe zeer ik mijn best ook doe, ik hang de lampjes nooit goed genoeg. Teveel aan de ene kant, te weinig onderin, te dicht op elkaar. Elk jaar mankeert er we iets en dan komt traditie nummer drie. De ergernis. Wederzijds, dat spreekt vanzelf. De ergernis maakt plaats voor onenigheid, gevolgd door ruzie. Gevolg, de man doet de lampjes en ik doe dan de rest. Ook dat verloopt volgens een traditioneel patroon. Kind nummer een wil namelijk geen witte versierselen meer zien, rood moet hij worden. Nummer twee gaat voor blauw en nummer drie, u raadt het al wil het liefst alle kleuren van de regenboog. Uiteindelijk ben ik de enige die het eindresultaat prachtig vind, de rest keurt alleen maar af.

Kunt u zich voorstellen hoe blij ik ben met de Kerstboom op de werkplek? Daar wordt de boom bezorgtd en er is altijd wel iemand die een leuk idee heeft wat de versiering betreft. Ze zijn daar ook heel goed in recyclen. Het eindresultaat mag er dit jaar dan oom weer zijn. Wie was er laatst ook alweer jarig?

Advertentie

0 gedachten over “O Denneboom

  1. Is het niet een goed idee om de traditie te doorbreken en elk jaar een ander kind laten beslissen? Laat je verrassen laat het aan hun over, wie weet wat voor resultaat er uit komt?

  2. Ik vind hem helemaal geweldig met die ballonnen. Ikzelf heb houten en vilten kerstversiering, een beetje Scandinavische stijl (uhm, ja inderdaad bij Ikea gekocht…)

  3. Sinds wij een kleinere kerstboom zetten, zijn we hier van alle ergernis af en loopt het plaatsen en versieren als een zonnetje. Ik kan je het echt aanraden, met name omdat wat je schrijft zo herkenbaar is.

  4. Haha, en er zijn van die momenten dat ik mijn alleen-wonen zegen! Overigens: ook toen ik dat niet deed, bepaalde ik geloof ik wat er in de boom kwam hangen… Gedroogd fruit toen iedereen dat nog heel gek vond als decoratie. Wandelstokjes toen die in Nederland nog bijna nergens te koop waren. Geen boom, maar dertig stompkaarsen in verschillende maten en ton-sur-ton-witten op een onderbord van bijna een meter doorsnee – maar dan in 1998. Ik heb er nooit klachten over gehad, maar misschien dat mijn mannen daardoor steeds wegliepen 😉 ?
    Deze zwart-witte boom staat prachtig bij de schitterende foto’s van Olaf op de achtergrond. Moet wel geregeld opgeblazen worden, zo schat ik…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s