Piet

Het is weer zover. Sinterklaas mag vandaag zijn ding doen en dan weer rechtsomkeert maken tot het volgende jaar. Bij mij thuis komt hij er niet in, maar op de werkplek ben ik de aangewezen persoon die hem een helpende hand mag bieden. Het begon gisteren al met het inpakken van een grote hoeveelheid chocolade letters en vanochtend bleek de eer van het uitdelen ook aan mij toe te komen. Zonder morren prop ik ze in de daarvoor bestemde laatjes. Het aller, allerleukste vind ik het moment dat ik, mijn hand in een zwarte handschoen verstopt, tijdens de les voor Piet spelen mag. Met een noodgang zwiep ik de pepernoten, schuimpjes en nog meer lekkers de studio in. De nieuwe buitenlandse dansers weten niet wat hen overkomt. Dat maakt de pret alleen nog maar groter.

Aan mij is een beste Piet verloren gegaan

Advertentie

0 gedachten over “Piet

  1. Onze pieten (ik werk tijdelijk op kantoor bij een mengvoederbedrijf) legden het snoepgoed heel netjes op de tafel, vandaag. Gelukkig hielp mijn ‘noemen jullie dat strooien’ en vlogen als extraatje heel wat pepernoten over de bureaus 🙂 Gelukkig ben jij ook een strooiertje, zo hoort dat!

  2. Sinterklaas en zwarte Piet zijn volledig aan ons huis voorbij gegaan. Sint was het allemaal een beetje zat. Vreemd want een paar huizen verder zag je hem vol elan binnensjouwen met een grote zak.

    Plato voelt zich toch wat achtergesteld bij de Sint. De clerus is niet meer wat ie geweest is.

  3. Lijkt me leuk jou als piet bezig te zien, ik heb zelf vroeger ook wel eens als piet geholpen maar die zwarte zooi eer dat dat weer uit je oren was bah bah maaaaaaaaaar we hebben wel veel lol gehad en daar gaat het om

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s