Asochtoon

Twee turfen hoog, dringt, zonder een woord maar met gebruik van beide ellebogen, voor als er eindelijk een bus opduikt. Twee vrouwelijke twintigers hebben beslag gelegd op 4 zitplaatsen door met hun voeten een barricade op te werpen en door op de vrije zitplaatsen hun tassen te deponeren. Opgeschoten knul duwt een medepassagier bijna de bus uit in zijn haast om de achterste zitplaatsen te bereiken. Twee bejaarde dames krijgen op het zebrapad bijna een hartverzakking als een jonge fietser met een noodgang door rood rijdt.

Zomaar een paar observaties op weg naar mijn werk en behalve de twee jongedames waren de daders net zo blank als u en ik.

Advertentie

0 gedachten over “Asochtoon

  1. Ja, het wordt er steeds gezelliger op (not). Maar als niemand er iets van zegt, als niemand er iets aan doet….Ik heb eens ergens gelezen (bijbel?): Als de rechtvaardige niet handelt, doet de onrechtvaardige het wel…

  2. Ja er gebeuren dingen daar sta je af en toe raar bij te kijken, sommige mensen zijn echt alle normen waarden en gedragsregels kwijt en denken dat ze alleen op de wereld zijn, nu maar hopen dat de jonge generatie zich hiervan herstelt, of erover heen groeit?

  3. Als het om busgedrag en zebragedrag gaat, dan zie ik geen verschil met 10, 20 of 30 jaar terug. In mijn jeugd werden de busbanken gemold met messen en beklad met stiften op een manier die ik nu niet meer tegenkom.

    Voeten op de bank bij het schaarse aantal tegenoverzitters is ook van alle tijden. Erger is het nog dat jongelui deze banken gebruiken terwijl juist ouderen of mindervaliden blij zijn met zo’n ruimere plaats.

    Met zebra’s vind ik het verscil tussen dorp en stad veel groter dan tussen vroeger en nu. In drukke binnensteden stoppen auto’s eerder voor een zebra dan in een klein dorp.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s