Wilders

Ik ga er van uit hoop dat niemand van mijn lezers op de geblondeerde fascist populist gestemd heeft, dus ik hoef u hopelijk ook niet te zeggen dat dit bijna het ergste is wat een mens doen kan. Mijn lezers zijn intelligente mensen die weten dat een stem voor Wilders een stem is voor xe2x80x9ceigen volk eerstxe2x80x9d en aan het gas met alles wat ook maar enigszins naar buitenlander ruikt. Dat doen mijn lezers niet, op Wilders stemmen.

De uitslag van gisteravond laat mij hopen dat wij binnen 6 maanden opnieuw naar de stembus moeten omdat het CDA zich niet flexibel opstelt. Ze zijn namelijk niet flexibel, die CDAxe2x80x99ers. De keuze van de kiezers lappen zij aan het enorme bord voor hun kop.

Tegen die tijd hoop ik dat alle Wilders kiezers beseffen dat zij in een vlaag van verstandsverbijstering gekozen hebben en die mogen dat dan meteen weer rechtzetten.

Vanwege de nogal heftige reaties heb ik mijn tekst hier en daar ietwat aangepast.

Advertentie

0 gedachten over “Wilders

 1. Het is ten eerste wel erg schandalig dat je spreekt over “aan het gas met…”. Hoewel Wilders zeer onaceptabele uitspraken heeft gedaan is hij als beoefenaar van het vak VOlksvertegenwoordiging wel een goede in zijn vak. Wanneer je het hebt over jouw inteligente lezers reken ik mezelf dan maar inteligent. Een jonge jongen die weloverwogen een stemkeuze heeft gemaakt en nog steeds pal achter de argumenten staat. Want hoewel ik PvdA stemde was Wilders een goed overwogen optie. Fortuyn was wellicht nog iets fantieker in dergelijke opvattingen maar zeker niet in staat om Premier of grote partij leider te worden voor serieuze politiek en dat is Wilders wel.

  Het CDA mag volgens jou dan niet flexibel zijn, maar is het ook niet de VVD en ook de PvdA en SP die beide zich niet flexibel hebben getoond als het aankomt op de moeilijke coalitie vorming?

  Ik denk zelf dat Wilders een nuttige en goede rol kan vervullen in de oppositie. Niet in de regering, want ik vind wel dat zijn integratie beleid vele risico’s met zich meebrengt.

  Wanneer wij snel weer naar de stembus mogen zal dat zeker voor Wilders en zijn 9 zetels geen negatieve gevolgen hebben. Maar wel voor CDA, VVD, SP en PvdA (Ja, ondanks die stem blijf ik kritisch op ook PvdA) die in bijna wat voor situatie dan ook een ongeloofwaardige coalitie moeten vormen gezien de gevoerde campagne, regeringsbeleid en oppositie.

  Maar laten we hoe dan ook met elkaar er het beste van maken, want een beter Nederland begint niet in Den Haag, maar bij ons zelf en stopt bij mensen die andere onterecht beschuldigen als facist, bord voor de kop hebben en niet flexibel zijn. Fatsoen, normen en waarde moeten verder verbeterd worden blijkt ook maar weer uit jouw betoog, daarom vertrouw ik er op dat Balkenden zijn werk voortzet en de zichtbaar wordende positiviteit in Nederland verder verbeterd.

 2. Nieuwe Kamerverkiezingen? Ik houd het op voorjaar 2009. En wat de successen van Wilders betreft heb ik nog iets echt beschamends in petto. Ik geneer me er voor. Daarover morgen zeker meer.

 3. @ Anotherhero: op wat typefouten na, goede reactie. Ik ben zeker geen voorstander van Wilders, maar met een klein stemmetje vanuit die hoek is ook niets mis. Dat houdt Den Haag scherp en zo ook ons Nederlanders.

  Wat jouw verhaal betreft Marloes, hoe flexibel ben jezelf? Je gooit naar mijn mening nu wel alle CDA’s op xc3xa9xc3xa9n grote hoop, terwijl zij ook een juist overwogen keuze hebben gemaakt. En zo heel veel mensen staan niet voor de volle 100% achter xc3xa9xc3xa9n partij. Meerdere partijen hebben goede, en slechte, ideexc3xabn, nu moeten ze ’t bewijzen en waarmaken. Maar gun ze de tijd, want ook daarvoor moet je respect opbrengen. Net als voor onze mede-Nederlanders en zoveel andere zaken.
  En laten we wel wezen, ieder kiest voor die partij die het beste aansluit bij zijn eigen (privxc3xa9)situatie.

 4. Tja, die negen zetels moeten ergens vandaan zijn gekomen… Wel jammer dat net die mensen hier reageren.
  Een tegengeluid: als meneer Wilders ons voorbeeld is voor rechtvaardigheid en fatsoen, zoals hij zelf pleegt te zeggen, gaat het echt hard bergafwaarts met ons landje. Mensen die niet zien dat meneer Wilders niet de oplossing maar – mede – de oorzaak is van de islamisering, verdienen het niet zichzelf intelligent te noemen. Marloes, ik zie een stuk meer in jouw flexibiliteit. Ik had je stukje geschreven kunnen hebben, plus de beetjes. Ik heb van schrik mijn hand voor de mond geslagen toen de Partij voor de Vrijheid (hou toch op! voor wie?) op zes zetels stond. En heb een angstige zucht geslaakt toen het er negen werden en meneer zichzelf op de borst begon te slaan.
  Fortuyn was een engerd, Wilders is een echte griezel. In staat premier te worden, me hoela. Ik heb nog nooit aan demonstraties meegedaan, maar als dat dreigt te gebeuren, ga ik met spandoeken de straat op. Hand in hand met de Marloezen van het land en al die fijne ‘buitenlanders’ die ik gelukkig in mijn leventje heb mogen leren kennen.
  Een stem voor het fatsoen, en dus tegen Geert Wilders.

 5. Mijn indruk is dat Wilders een groot deel van de Fortuynstemmers naar zich toegehaald heeft, naast stemmen vanuit de VVD. Want ook daar zijn waarschijnlijk Verdonkachtigen teleurgesteld richting Wilders gegaan. Bij elkaar was dus te verwachten dat Groep Wilders nog wat groter zou worden. Door een veel hogere opkomst van allochtonen is dit niet gebeurd, zij hebben vooral op de PvdA, GL en SP gestemd wat de balans weer in evenwicht bracht.

  Tot ik ervaringen heb met de nieuwkomers die Wilders en de SP naar de kamer brengen heb ik een neutrale mening over deze mensen, ik xi wel. 🙂

 6. Bij eventuele nieuwe verkiezingen konden de stemmen die nu naar de andere “eigen land eerst” partijtjes zijn gegaan wel eens bij Wilders terecht komen, het zou me dus absoluut niet verbazen mocht hij bij de volgende verkiezingen nog sterker uit de bus komen. Veel zal afhangen van hoe hij zich nu opstelt.

 7. Ik hoop, dat je gelijk hebt. Ik ben alleen bang, als het niet tot een kabinet komt, dat juist meer mensen op Wilders zullen stemmen. Vooral als regeren met Wilders niet besproken is.

 8. Ik snap niet waarom mensen op Wilders stemmen. Denken ze nu werkelijk dat ons land veiliger wordt als je moslims verbiedt om een moskee te bouwen? Volgens mij krijg je dan pas echte problemen. Wilders is een haatzaaier, die de grondwet aan zijn laars lapt, die alleen maar zal zorgen voor meer problemen in dit land.

 9. Politiek.. wat een discussies altijd. Ik houd Fortuin, Wilders en Verdonk verantwoordelijke voor de steeds grotere tweedeling in Nederland. Hele scholen voeren rassenstrijd. Gadver!

  Stel toch dat alle buitenlanders het land uitgingen.. Geen chinees meer halen, niks pizza, geen vuilophaling, geen schoonmakers in ziekenhuizen en kantoren, grote leegstand in de huizen, belastinginkomsten kelderen, geen hulp in de huishouding meer te vinden.. en dat is nog maar een snelle opsomming..

  Werken aan Samenleven.. we hebben gezien wat Apartheid betekende.

 10. Die Wilders vind ik ook eng, zo’n politicus die inspeelt op onderbuikgevoelens. Toch hoop ik niet dat we binnen een half jaar weer moeten stemmen, want dat zou hem waarschijnlijk alleen maar in de kaart spelen.

 11. @ Another hero, daarin verschillen wij dus duidelijk van mening. Als ik zou moeten kiezen tussen Fortuyn (de enige echte) en Wilders als premier dan koos in ongetwijfeld voor de eerste. Zo ben ik ook van mening dat wij met onze huidige premier een verschrikkelijke indruk maken in het buitenland. De man is niet van deze wereld. Hij maakt heen indruk en spreken kan hij al helemaal niet.
  Als de neonazie in Duitsland (of waar dan ook ) de straat opgaan dan spreken wij er schande van, maar ondertussen zit hier ene Wilders haat en onverdraagzaamheid te prediken en onder het mom van vrijheid van meningsuitng mag hij ook nog eens zijn goddelijke gang gaan. Beschamend

 12. Van politiek heb ik niet zoveel verstand, maar ik ben zelf ook een “buitenlander” ik voel me nederlands want vanaf je zevende jaar in nederland wonen voelt nederlands, maar ik heb de verhalen over de jodenvervolging gehoord van mijn moeder zij heeft dingen meegemaakt in de oorlog dat kun je zelf niet bedenken en wil je niet weten, maar ik vind wel dat een persoon als Wilders gestopt moet worden ik vind zulke types vergelijkbaar met Hitler, mijn moeder zei altijd als ik de kans had gehad had ik die man eigenhandig vermoord dus dan kunt u wel bedenken wat zij heeft meegemaakt, leten we gewoon mens blijven en al die ellende voorkomen er is genoeg voorbeeld hoe het niet moet, er zijn ook slechte nederlanders en zo heb je in elk land goede en slechte mensen, dat is niet alleen onder onze kleurrijke medelanders, daar zitten kanjers bij dat weet ik zeker

 13. Het getuigt van een soort muf dedain, om niet te zeggen van het selectief toepassen van de democratie, om het mensen kwalijk te nemen dat ze op Wilders stemmen. Want dat is wat Marloes doet. Ik zou dan met even veel recht mogen roepen dat al diegenen die op trutje Halsema hebben gestemd niet goed bij hun hoofd zijn.
  Ik heb overigens op geen van beiden gestemd.

 14. Ik woon tussen de moslims en ik vind het o.k. buren, o.k. buurtgenoten. Ik praat met ze en hoor over hun problemen en over hun vreugden. Dat zou G.W. ook eens moeten doen. Ik ben het moslimbashen zo zat!

 15. @marloes
  Ik woon nu 41 jaar in nederland, ten tweede is het niet mijn keuze geweest, want als kind van 7 zeg je niet ik ga niet mee, wil niet zeggen dat ik het niet goed naar mijn zin heb ik zou niet weten wat ik in duitsland moest doen alles wat mij lief is is in nederland. En het kromme is als ik bijv 4 jaar geweest was hed ik wel gewoon een keuze kunnen maken vreemd he? Maar ja dat zijn de regeltjes nu eenmaal.

 16. Nee, Marloes, ik heb niet op ‘de geblondeerde fascist’ gestemd en heb dus niet ‘het ergste wat een mens kan doen’ (?) gedaan, maar ik spreek wel mijn afkeuring uit over de jou onwaardige manier waarop deze log is geschreven. Het lijkt wel of je om je heen aan het meppen bent zonder te kijken of je iets of iemand raakt. De democratie, waar wij allemaal zoveel waarde aan hechten, is – als de keuze van bepaalde kiezers niet aansluit bij jouw gedachtengoed – dus volkomen waardeloos. Ik ben er verdrietig van.

 17. Dat is dan jammer Wieneke, maar ik hoef mijn mening over Wilders en zijn achterban niet aan te passen aan de gevoelens van anderen. Wilders is een gevaar voor onze samenleving en daar hoeft wat mij betreft niemand doekjes omheen te winden.

 18. Het is niet te geloven, zeg. Nog even en er gaan hier mensen zeggen dat Wilders meer fatsoen heeft dan Marloes.
  Overigens, De P., kent de democratie niet voor niets de belangrijke tussenstap van verkiezingen, zodat niet Jan en Alleman maar de macht kan grijpen. Democratie betekent niet dat je mag roepen wat je wil, maar dat je wijze mannen aanwijst die namens jou het land regeren. Gelukkig maar. Een stem op Wilders is dus niet zo slim, want dat is beslist geen wijze man – hij maakt de sfeer nog grimmiger dan ie al is.
  Waarom gaat hier trouwens bijna niemand op inhoudelijke reacties in, maar overheersen ook hier achterlijke onderbuikgevoelens?

 19. @ Marloes:
  Niks verontschuldigen. Deze platte hufters die het lef hebben om over de superioriteit van de eigen cultuur te spreken, hebben vaker in de vorige eeuw de grootst mogelijke rampspoed teweeg gebracht en moeten te vuur en te zwaard bestreden worden. En… dat mag ook best een beetje minder beschaafd, want dat is de taal die ze begrijpen.

 20. En dan moet ik mij, meneer Hamilton, schuldig voelen dat mijn voorouders ter kruistocht zijn getrokken en later schepen zijn gaan bouwen waarmee ongetwijfeld slaven zijn vervoerd?

 21. heb er zelfs niet over na durven denken om op hem te stemmen brr…
  Het viel mij wel op dat mensen die de stemwijzer of zo deden dat die heel vaak Geertje heel hoog in de lijst hadden. Volgens mij is er gewoon gefraudeerd zodat hij ’t zou worden of zo XD

 22. Ik ben geen fan van Wilders maar ben wel blij dat hij in de kamer zit. Juist voor die nuance.
  Ik heb gewoond, ruim 18 jaar, in een buurt die verpauperde door de slechte invloed van een vijftal gezinnen die dachten dat ze alles konden maken. De paar allochtone gezinnen die er woonden en er geen potje van maakten schaamden zich. Nu nog heb ik contact met de “nette marokaanse buuv” en logeert haar dochter hier nog regelmatig en passen wij ons aan aan haar levenstijl, met alle plezier.( lees: geen varkensvlees) het gaat niet om het buitenlandertje pesten, het gaat niet om de vluchtelingen die hier komen en zich aanpassen en inpassen in een westerse samenleving. Het gaat om die klotegasten die tasjes roven en doen alsof ze alles mogen. Nederlanders met ook nog een Marokkaans paspoort veelal, en ja ook de mensen uit het oostblok die je jammer genoeg steeds vaker in de criminaliteit tegen komt.
  Waarom mag dat niet hardop gezegd worden? Het is een feit.En stage lopen in Marokko ( politieagenten) helpt niet want de jongeren weten vaak zelf niet eens wat een imam is of wat de vijf zuilen van de Islam zijn.
  Nee ik heb geen Wilders gestemd, dan had ik ook gestemd tegen alles wat mij dierbaar is, de ouderwetse multiculturele samenleving die we 15 jaar geleden in mijn oude wijk nog hadden. Waar Oliebollen met oud en nieuw werden gedeeld en Sinterklaas werd gevierd met een extra pakje voor de buurjongen omdat hij het niet vierde en waar ik suikerzoet gebak kreeg als het ramadan was en schapenvlees tijdens het offerfeest. Daar stem ik niet tegen, want samenleven kan best. Alleen zouden de volwassenen de waarden en normen van “toen” eens uit de stal moeten halen en de politie weer de oom agent moeten worden waar je “vroeger”nog een knal voor je kop van kon krijgen en waar je een gezonde angst voor had.
  Ik begrijp je wel Marloes…. maar elke partij heeft een adder onder het gras ben ik bang 😉

 23. Wilders? Nee. Nimmer. Maar we leven wel in een democratie en ik vertrouw erop dat een dergelijk tiep nimmer aan de macht komt. Overigens vind ik stemmen op de SGP net zo erg. Maar aan dat geloof zijn we gewend geraakt en dat vrezen wij niet. Ten onrechte.

 24. quote:
  ‘Ik hoef u ook niet te zeggen dat dit wel het ergste is wat een mens doen kan.’

  Ik ben geen Wildersfan, maar ik kan toch echt wel wat ergere dingen bedenken dan stemmen op Wilders. Loesje ook wel, denk ik…

 25. @ Cornette, de SGP komt nooit verder dan de huidige kleine aanhang. Wij Nederlanders nemen het geloof niet meer serieus, behalve als het dat van anderen aangaat.
  @ Nanos, ook ik wil nog wel eens overdrijven.

 26. Laten we zeggen: stemmen op Wilders is het begin van het ergste wat een mens kan doen. En wie dat niet ziet, moet gewoon nog eens goed nadenken en verder kijken dan z’n neus lang is.

 27. In reactie over de laatste uitspraken van G. Wilders over het verscheuren van de helft van de Koran, wil ik het volgende zeggen:
  Het is wel spijtig dat Wilders een nep verhaal uithangt (net zo nep als zijn geblondeerde haren) over iets die hij totaal niet snapt. Hij snapt de strekking van de woorden in de Koran niet. Hij snapt ook niet dat er in NL een nieuwe wind waait, een wind van verzoening tussen verschillende bevolkingsgroepen. Hij snapt ook niet dat zijn haat zaaiende uitspraken nu wat subtieler moeten zijn.
  Ik vind het zielig voor hem dat hij niets te bieden heeft behalve haat. Ik vind ook dat het hoog tijd voor hem is een afspraak met de psycholoog te gaan maken. Hij past niet meer in de Nederlandse samenleving, en als ik een advies aan hem mag geven dan moet hij gaan emigreren, desnoods naar Siberia, om rust terug te krijgen.

 28. Echte Nederlanders verenigt u, sta op en onderneem actie tegen deze populistische machtswellusteling. De geschiedenis van Deutschland in de jaren 30 van de vorige eeuw herhaalt zich. Open uw ogen voor het te laat is. Is dit wat u wilt?

 29. een echte nederlander kijkt in de spiegel en dan naar buiten en denkt

  Was het maar vakantie hebben we nederland weer 6 weken terug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s