Belofte maakt ?

Vanochtend kwam het AD met een artikel over de beloftes die politieke partijen doen tijdens verkiezingscampagnes en wat daar uiteindelijk van overblijft. Ook als het CDA met zijn eigen beloftes geconfronteerd wordt blijft het lekker om de hete brij heen draaien. xe2x80x9cJe trekt niet zomaar een blik agenten openxe2x80x9d schrijft het. En dat wist je niet voor je zoxe2x80x99n belofte deed? Toch ziet datzelfde CDA er geen brood in om beloftes die ze drie jaar geleden deden en niet waar konden maken opnieuw uit de kast te halen. Zo begint CDAxe2x80x99er Jan de Vries opnieuw een kruistocht tegen mammoetscholen. Geen tijd om iets nieuws te verzinnen meneer de Vries?

Waarom komen de partijen zo gemakkelijk weg? Volgens Nico Bloot van het onafhankelijke Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) worden de verkiezingsprogrammaxe2x80x99s nauwelijks gelezen. ,,Wat partijen precies beloven staat wel in die programma’s, maar niemand heeft het echt op een rijtje.xe2x80x99xe2x80x99

Van de 8 beloftes van de vorige verkiezingen wist de VVD er 3 half waar te maken, het CDA 2 helemaal en de PvdA 4 helemaal en 1 half. Vanuit dat oogpunt gezien zou een stem voor de PvdA dus het meeste rendement opleveren, maar wie weet nou welke beloftes ze dit jaar gedaan hebben?

Advertentie

0 gedachten over “Belofte maakt ?

  1. laatst belde mij een journalist van het AD, die dacht ik dat Jan de Vries van het CDA was. Ik heb wat tegen hem aangeluld. Het kan zijn die quotjes van mij zijn 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s