Lomp

Ze overhandigde mij een grote jutezak waar nog meer gelijksoortige zakken in zaten. "Neemt u de post van vandaag ook meteen mee?" vroeg ik beleefd. Ze knikte kort en keek toe hoe ik een exemplaar los probeerde te wurmen. Mijn poging om professioneel over te komen en alle uitgaande post netjes in de zak te deponeren  mislukte jammerlijk. Een aantal brieven gleden op de grond. Met beide handen in haar zakken sloeg ze het tafereel gade. Toen ik haar de uitgaande zak wilde overhandigen schudde ze met haar hoofd. "Eerst vastbinden met een koord en een label er aan hangen" klonk het kort. "En waar vind ik die dingen? Met een korte knik van haar hoofd wees ze naar een klein kastje achter me. "Daar" Het koordje had ik snel te pakken maar een label was nergens te vinden."Dan maar zonder label" zei ze. "U moet het mij maar niet kwalijk nemen"probeerde ik mijzelf nog te rechtvaardigen "Ik doe dit vandaag voor het eerst omdat mijn collega plotseling ziek geworden is." Onverschillig keek ze toe hoe ik  probeerde de zak te sluiten. "Om de zak heen, anders heb je er nog niets aan "sprak ze terwijl ze nog steeds met twee handen in haar broek op de stoep stond te wachten. Ik draaide het koordje twee keer om de zak en legde er een stevige knoop in. "Zo goed ?" vroeg ik nog, terwijl ik mijn verbijstering probeerde te camoufleren door vriendelijkheid . Met weer dat knikje nam ze de zak van me over. xe2x80x9cEen fijne middag nog.xe2x80x9d Riep ik haar nog na, maar ze scheen me niet meer te horen.

Advertentie

0 gedachten over “Lomp

  1. Exc3xa9ns heeft een ander haar misschien zo behandeld bij hxc3¡xc3¡r eerste keer. En nu doet ze het lekker terug. Heel goed van jou om rustig en vriendelijk te blijven. The winner takes it all, Marloes. Echt waar, dat ben jij! 😉

  2. Ik heb er ook mee te maken en er zijn inderdaad lompers bij, maar goed gedaan loes erboven blijfen is het beste verlaag je niet tot hun niveau. Maar er zijn ook hele leuke bij hoor dus ik hoop dat je die ook nog eens zult meemaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s