Taboe top 100

U moet het mij maar niet kwalijk nemen. Momenteel gebeurt er zo veel en in zoxe2x80x99n hoog tempo dat ik het echt niet meer bijbenen kan. De man heeft de oproep gehad. Volgende week donderdag gaat het mes er in. Hij voelt zich ineens een stuk beter.

Al zappend kwam ik bij de KRO terecht. Het grootste taboe. Waar spreekt men nog steeds niet over in Nederland? Een taboe top 100. Daar zitten wij met zxe2x80x99n allen, lui onderuitgezakt op de bank, ook echt op te wachten. Ik heb aambeien (73) voorbij zien komen, eenzaam zijn (76), sexuele speeljes gebruiken (51) en in huilen uitbarsten op je werk (57). Ok,als ik ze al had (aambeien) dan zou ik daar ook niet echt mee te koop lopen. Ten eerste is het geen gezicht en ten tweede heb ik me laten vertellen dat het nogal pijnlijk is, maar in huilen uitbarsten op je werk? Ik zie het taboe niet zo moet ik zeggen. Net zo min als het taboe dat nog steeds op seks voor het huwelijk (95) schijnt te rusten. Nederland tolerant? Schijnbaar veel minder dan wij plegen te denken. Overigens werd ik ook attent gemaakt op het bestaan van deze weblog. Niet mijn smaak, maar daarover wil ik wel een andere keer  met u twisten

Mocht u de taboe top 100 willen zien, hier staat ie. U kunt zelfs een taboe test doen mocht u zich op dit moment te pletter vervelen

Advertentie

0 gedachten over “Taboe top 100

 1. Ik heb de lijst doorgenomen en vind m, op een paar uitzonderingen na zo gek nog niet. Dat wil zeggen: het zijn dingen die (veel) voorkomen en maar zelden besproken worden omdat er schaamtegevoelens spelen.

  OVER de vraag of de taboes doorbroken moeten worden en wij de schaamte dienen te overstijgen, schreef heer Jekkers ooit het prachtige lied “Leve de schaamte”, waarvan ook de strekking mij aanspreekt. Enkele strofen:

  Wie gaat er nou op de teevee vertellen
  Mijn man draagt roze jaretellen
  Wie zegt nou in het openbaar
  Ik kom alleen maar met een waspeen klaar
  Wie zegt nou door een microfoon
  Wurgsex vinden wij gewoon
  Al die kijkjes in de keuken
  Van al dat kip- tot geitenneuken, joh
  En het einde van al die openheid
  Is nog lang niet in zicht
  Er komt vast nog wel een man
  Die zichzelf pijpen kan
  Een vrouw die moet proberen
  Tien keer live te onaneren
  Een nicht op hoge hakken
  Die zijn laarzen vol kan kakken
  Een goochelaar uit Schagen
  Die zijn penis door kan zagen
  Al die openheid, ’t is toch geen gezicht
  Was privexe2x80x9a maar weer prive
  Swiebertje weer op teevee
  Kan al die schaamteloze openheid niet dicht

  Leve de schaamte
  Weg met dat soort openheid
  Hiep hiep hoera voor het taboe
  Dat is aan opwaardering toe
  Aan rehabilitatie toe
  Leve het taboe, jeah
  Leve het taboe

 2. Programma niet gezien. Maar ik sta zeer verbaasd te kijken van het feit dat sex vxc3xb3xc3xb3r het huwelijk een taboe wordt gevonden. Of betekent die 95 dat er maar 95 mensen dat een taboe vinden….?
  Pakkend en ook duidelijk lied, Roerganger 🙂

 3. 95 is de plek waar dit taboe zich bevond op de top 100 lijst Wieneke. Nog maar een klein eindje en het ligt eraf. Klein taboe dus
  *was zelfs al zwanger voor het huwelijk, DAT is pas een taboe*

 4. De uitzending heb ik niet gezien en de lijst vind ik nogal opgesplitst is een berg sub-taboe’s.

  Zover ik het xi zijn er hoofdtaboes als pedofilie, zelfmoord en tbs. Toch betreft dat een kleine groep mensen die daarmee te maken hebben. Niet iedereen is van plan om zelfmoord te plegen, en het aantal (gewezen) tbs-er is ook beperkt.

  Een minder dramatisch maar zeer veel voorkomend taboe is spreken over inkomsten. In de USA is het heel gebruikelijk om over de hoogte van je loon te praten. Hier in NL absoluut niet. Collega’s doen het niet onder elkaar en goede vrienden vermijden ook dit thema. Dus in aantal denk ik dat dit misschien wel het grootste taboe is.

  Wat verdien jij overigens, en heb je geld op de bank staan of in een huis gestopt? 🙂

 5. @Marloes: :-)))
  @Xiwel: Ik heb eens een yup gekend in het guldentijdperk, die kwam heel joyeus op partijtjes binnen, greep de hand van hem onbekende mensen en zei: ‘Haai, ik ben Bert X, managing huppelepup, drie ton!’ Het was nog waar ook, maar ik stierf zowat van de lach elke keer als ik hem deze act zag doen en de mensen heel gegeneerd zag kijken. Exc3xa9n keer kreeg hij weerwerk. Dat meisje antwoordde: ‘Hallo, ik ben Loes de V., stagixc3xa8re, negenduizend gulden.’

 6. Ik heb een vage kennis die zulke grote aambeien heeft dat ze er regelmatig op gaat zitten.

  Dat ik dit weet geeft al aan dat het voor haar niet zo’n taboe is.

 7. @ Neus, als ik sexspeeltjes zou hebben zou ik daar ook best meedeelzaam over zijn, maar ik heb ze niet. Jammer he?

  @Aad, wil je mijn gasten niet de stuipen op het lijf jagen a u b?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s