Prijs

Dansersfonds_2

Op 17 oktober j.l. heeft Dansersfonds xe2x80x9979 de Aanmoedigingsprijs 2006 toegekend aan Introdans danseressen Karin Lambrechtse en Femke Feddema. Introdans feliciteert beide danseressen met deze bijzondere erkenning.

Uit het juryrapport over Karin Lambrechtse (danseres bij Introdans Ensemble voor de Jeugd):

Deze groep kiest er immers voor ook voor kinderen choreografiexc3xabn uit te voeren die door zeer gerenommeerde choreografen oorspronkelijk werden gecrexc3xaberd voor gezelschappen van wereldnaam. Zo worden er onder andere balletten van Hans van Manen, Jirxc3xad Kylixc3¡n, Nils Christe, Nacho Duato en Mats Ek gedanst.
Behalve door danstechnische kwaliteiten valt in dat veelzijdige repertoire Karin Lambrechtse telkens op door de verrassende volwassenheid die zij als in 2003 afgestudeerde leerlinge van de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem in haar dansen toont, en door haar gevoel voor de subtiliteit in stijl en artistieke intentie van een choreografie.

Uit het juryrapport over Femke Feddema (danseres bij Introdans):

Ook Femke Feddema, opgeleid aan de Nationale Ballet Academie in Amsterdam en sinds 2000 aan Introdans verbonden, onderscheidt zich in het moedergezelschap door de zeer persoonlijke interpretatie van de rollen die zij danst. Ze toont een gedrevenheid en een individualiteit die een onderzoekende creatieve geest verraadt zonder dat die manifestatie van eigenheid tot allerbelangrijkste doel wordt. Integendeel, die kwaliteiten maakt zij altijd dienstbaar aan de choreografie

En daar mag ik elke dag mee werken. Is dat niet geweldig?

Tekst: Introdans

Advertentie

0 gedachten over “Prijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s