Groep

Klaus_037

Als je maar genoeg sporen achterlaat, wordt je vanzelf wel gevonden.

Mijn speurtocht naar familie, schilderijen van mijn overgrootvader en zaken betreffende de Domaniale mijn voert mij langs vele websites. Ik heb al een schat aan informatie gevonden en ook al een aardige collectie fotoxe2x80x99s van mijn overgrootvaders werk verzameld. De kennismaking met Hub Leufkens, zijn neef en begenadigd fotograaf en filmer is een mooie bijkomstigheid.

Al menigmaal heb ik verzucht dat ik beter naar de verhalen van mijn moeder had moeten luisteren. Dat ik notities had moeten maken van al haar verhalen, haar herinneringen aan familieleden, huizen uit haar jeugd. Er is zo weinig te vinden over haar eigen, uit Duitsland (Dxc3xbclken) afkomstige, grootmoeder van moeders kant,de familie van haar vader, haar ooms en tantes, neven en nichten. Het waren vruchtbare jaren daar in het zuiden van Limburg.

Via de website van de Domaniale bereikte mij vandaag een mail. De man van een nicht van mijn moeder had mij via deze site gevonden en stuurde meteen een foto mee. Ook zonder uitleg had ik meteen al een paar mensen herkent. Mijn opa en oma, rechts achter,in de tuin van het huis waar ik nog in geboren ben. Voor hen staat de vader van mijn opa. En daar, midden in de groep, rechts van het bruidspaar herken ik in het bruidsmeisje mijn tante Kxc3xa4thy. Al zo lang geleden overleden. Zij heeft de introductie van het internet niet meer meegemaakt. Nu staat zij voor altijd op mijn PC opgeslagen.

Advertentie

0 gedachten over “Groep

  1. Wat is zo’n zoektocht naar je eigen familie toch leuk. Ik ben er ook een beetje mee begonnen. Mijn opa zat namelijk bij de Gele Rijders onder koningin Wilhelmina. Mijn hoop is een foto te kunnen vinden.

  2. Toevallig kom ik op deze website en toevallig had ik het vanmorgen over een (oud) tante en oom die bij paleis het Loo woonden en dat ik het leuk zou vinden om nog eens een achterneef te treffen om nog 1 x over die tijd te praten.

  3. Wat een ge-wel-di-ge foto! Zulke dingen zijn er van onze familie aan beide kanten volgens mij niet. Die hebben waarschijnlijk altijd al gevochten met mekaar…
    Leuk hoor, zo’n grote groep 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s