Vermaak

Ik raak al aardig ingeburgerd op mijn tweede werkplek. Vannacht had ik een aanvaring met de directeur. Als je in je droom een grote mond durft op te zetten, dan heb je het al aardig voor elkaar denk ik zo. Het bevalt overigens erg goed, dank u. Nu er een redelijke balans gevonden is tussen baan een, baan twee en thuis begin ik er zelfs steeds meer plezier in te krijgen. Het systeembeheer geeft een nieuwe uitdaging die ik schijnbaar nodig had en de kassa-ervaringen zijn, op en enkele uitzondering na, bijzonder plezierig.


Wat me wel van het hart moet dames en heren is de non existente bereidwilligheid van het Nederlandse publiek om ons theater te bezoeken. De prijs kan het niet zijn. Voor 15 euro krijgt u bijna twee uur kijkplezier, voorafgegaan door een gratis kopje koffie of thee, in een bijzonder sfeervolle ambiance. De acteurs spelen met passie en zijn een lust voor het oog, mannelijk zowel als vrouwelijk. De regisseur, ook niet de minste heeft en knap en duidelijk verhaal neergezet. Een goede mix voor een geslaagde avond dus. Neemt u nou dan ook even de tijd om hen voor deze inzet te belonen met een bezoek. Met een beetje mazzel krijgt u mij er dan ook nog eens gratis en voor niets bij. Wat valt er nog meer te wensen? Een telefoontje en het is geregeld.


Laat mij nou niet gaan geloven dat heel Nederland is gevallen voor de meuk die De Mol en consorten ons dagelijks voorschotelen. Dat wij alleen nog maar vermaakt kunnen worden door paren die hun relatie op het spel zetten door zich te laten inpakken door wulpse dames en macho heren. Dat enkel en alleen een stel malloten, die gekozen hebben voor jarenlange opsluiting met als doel de gevangenis te mogen houden als ze maar lang genoeg blijven zitten, onze aandacht weten vast te houden. Om nog maar te zwijgen van al die fantasieloze spelletjes die ons gouden bergen voorhouden, maar ons uiteindelijk alleen maar armer maken, van geld en geest.
Dat zou toch te zot voor woorden zijn.

Advertentie

0 gedachten over “Vermaak

 1. Het is verschrikkelijk met ons gesteld, Marloes. Ik ken op het oog normale mensen die voor hun lol naar een concert van Renxc3xa9 Froger, de zingende bloemkool gaan.

 2. The Malice pleads guilty. Niet aan Froger, maar wel aan het veel te weinig naar het theater gaan…terwijl de prachtig verbouwde Eindhovense schouwburg bij me op de hoek staat notabene..geen excuus…

 3. Het is spotgoedkoop voor wat je krijgt, maar de Nederlander is gewend aan kiloklappers en prijsbrekende Supermarkten.
  Ons Theatercafxc3xa9 in het dorp, drie jaar geleden gesticht door kinderboekenschrijver jacques Vriens, is altijd al uitverkocht op de dag dat de kaarten in de verkoop komen, en ze zouden het dubbele aantal stoelen kunnen vullen. Entrxc3xa9e schommelt tussen de 6 en 8 euro.
  Aanbod; van cabaret, toneel, recitals, verhalenverteller, entc.
  Theaters in Maastricht zijn ook altijd vol, voor zover ik weet.
  Maar xe2x82xac 30 voor met zijn tweexc3xa9n een avond uit is voor veel mensen toch een hele uitgaaf.
  Misschien geven ze het makkelijker uit voor voetbal, of in de kroeg, wat denk je zelf?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s