Vliegen

Woorden en kleur zijn soms onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zon – geel, liefde xe2x80″ rood, hemel xe2x80″ blauw. Afgunst, spreek het hard en duidelijk uit., laat het rollen over je tong en je proeft groen. Gezeten op het puntje van mijn stoel heb ik  er ongetwijfeld een beetje groen uitgezien. Jaloers op de 8 mensen die bijna twee uur lang  mijn aandacht wisten vast te houden. Tijdloos, ademloos, ademloos tijdloos. Alles draaide gisteravond om tijd. De tijd die stil lijkt te staan  als je in gepeins verzonken naar een dauwdruppel staart. Die lijkt te vliegen als je naar een toiletpot gesleurd wordt en die eeuwig lijkt te duren als je kop in diezelfde pot onder water gehouden wordt.

De acteur die moeiteloos in de huid van een veertienjarige kruipt, een totaal onaangepaste nieuwkomer die de gekte haast voorbij lijkt te zijn, de schooldirecteur gevangen in discipline en de onderwijzeres met een onderhuidse passie die nooit vervuld zal worden.

Gezien door mijn ogen, onbevangen, wars van vooroordeel, maakte het een diepe indruk op mij. Ik zoek niet naar de achterliggende gedachte, wil niet eens proberen de boodschap te doorgronden. Mijn kennis is te klein. Na afloop voelde ik mij verloren in een menigte waar ik duidelijk nog niet bij hoorde. De wereld van toneel nog lang niet de mijne. Vanaf de zijlijn maak ik mijn eigen balans op. Tegen de tijd dat mijn doek voorgoed valt mag ik zeggen dat ik heel even mee heb mogen vliegen op het magische tapijt van Oostpool

Advertentie

0 gedachten over “Vliegen

  1. Sorry, ik hield niet van ballet, en ook niet van toneel. Ik had ooit eens een hulpverloofde en die zei op een avond: ‘Zullen we eens wat leuks gaan doen?’ En zo kwamen we terecht bij een toneelstuk van Sartre, Atlona, of Pamplona, het was vreselijk. Dan maar liever Hitler…

  2. Wat moeten jouw werkgevers blij zijn met zo’n enthousiast gevoelsmens dat ze zo verrukkelijk trouw is en van al hun producten kan genieten!
    Jammer dat dit soort fijne ervaringen ook in jouw geval steeds bedolven wordt onder ellende. Hopelijk geeft het een je kracht om het ander door te komen. Sterkte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s