Slappe hap

Mocht u ooit naar de MacDonalds onder de wokpaleizen op zoek zijn, dan is dit uw adres. De bediening was keurig, de tafels netjes gedekt en de temperatuur nog net iets hoger dan de buitenlucht. Het gigantisch grote bedrijf zat nog niet voor de helft vol, anders was het misschien nog rampzaliger geweest. Al bij de eerste afhaalbalie ( het voorgerecht)  vlogen er al wat blikken over en weer. Niet bij de gelukkigen onder ons die zalm of tong gekozen hadden, maar de kipliefhebbers wisten niet wat ze zagen. Enorme lappen vlees met een hoeveelheid vette lellen waar je gerust xe2x80x9cuxe2x80x9dtegen zeggen mocht werden op de bakplaat gegooid. Aangezien het bakken nogal lang wat tijd in beslag nam, ging de man (het bloed kruipt waar het niet gaan kan) alvast een kijkje nemen bij de overige buffetten.

Je verwacht van alles bij een wokpaleis, maar geen buffet met friet, stukjes frikadel en nog meer van het spul dat je bij een cafetaria hoopt aan te treffen. De man raadde ons ten sterkste af om aan het eind van onze maaltijd iets uit het ijsbuffet te halen. Een aantal dames ( waarschijnlijk leesblind) waren op dat moment namelijk bezig om uit elke bak even een flinke vinger ijs te halen om te xe2x80x98proevenxe2x80x99

De soepkeuze (3 verschillende smaken) was snel gemaakt. Tomaten (zo uit blik) een soort van haaienvinnen en een Chinese met champignons en stukjes kip. De laatste bleek de beste keuze. Tegen de tijd dat wij klaar waren voor het hoofdgerecht waren de bakken met vlees waar uit gekozen kon worden al bijna leeg. Of je nu voor vis of vlees gekozen had maakte overigens niet echt veel uit. Alles verdween eerst in een grote pan met kokend water zodat uiteindelijk alleen de toegevoegde saus nog een klein beetje smaak verschil maakte. Bami nasi, Chinese mie of noodles toevoegen en smullen maar.

We sloten de avond af met xe2x80x98versxe2x80x99 fruit uit blik en omdat er net een nieuwe bak chocolade ijs aan het buffet was toegevoegd heb ik de goden gewoon even getart en een perfecte bol op mijn bord laten vallen.

Het gezelschap was geweldig, de sfeer onderling subliem en daar wil ik met liefde aan terug denken. De maaltijd moesten wij maar heel snel vergeten.

Advertentie

0 gedachten over “Slappe hap

  1. Wat jammer nou maar toevallig hoorde ik pas een soortglijk verhaal van die bakken met water(lijkt me niet zo frips) maar ik weet niet bij welke wokker dat was zal het nog eens vragen maar blij dat de rest wel goed was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s