WOW ~ Opening

 

Woensdag 6 september

    ope-ning

0.1              het open maken

0.2              het toegankelijk maken

0.3              gat

0.4              het laten beginnen, doen aanvangen van iets

Verhaal klaar? Zet de link naar je verhaal onder deze log. Succes!

Spelregels? Zie hier

0 gedachten over “WOW ~ Opening

 1. Koeltoer

  Gisterenavond zijn wij naar een culturele avond geweest daar was het behoorlijk druk zeg. Veel dames en heren liepen er rond en de een nog sjieker wie de ander. Er waren zelfs dames bij die hadden een lang kleed aan en dat vond ik mooi de stof die ze onder te lang hadden, omdat ut lange kleren waren, was boven te kort misschien was ut wel heel zware stof en was die zo naar onder gaan hangen. Der liep een dame rond die had me toch een sigarettespitsje ik geloof dat was zeker een vijftig centimeter lang en daar had ze een bruine sigaret in die kwalmde als de lange Jan vroeger in Heerlen. Er was ook een hoop goud en glinsterstenen te bewonderen, maar ik geloof niet dat het de moeite waard was anders had je er wel wat van die mensen van de sociale zelfverzorging gezien die uit zijn op alleen staande dames en zich ontwikkeld hebben om onder het dansen door middel van hun lippen de dames de oorbellen uit te doen en zo.
  De meeste heren die er waren hadden een zwarte of in ieder geval donkere driedeler aan en er waren erbij met een non de juuke om de hals. Eentje had geloof ik zijn trouwpak aan want het was zo eentje met twee van die spitse achter, mijn vrouw zegt al moet je kijken die daar is genauw Jaapie Krekel. Later bleek dat dat de spreker op de avond was dus die moest wel uit de band springen. Trouwens de Vrakman snorde door de zaal om iedereen die wat voorstelde te begroeten en als gastheer, spreker en weet ik wat nog meer allemaal had hij voor ieder wel een paar woorden. Bij mij was hij zo weg want ik hoor niet tot die groep van elite waar je veel woorden aan verspilt en waar je iets van gedaan kon krijgen. Trouwens dat wij een uitnodiging hadden gekregen was gewoon omdat er nog een paar kaartjes over waren en men toch niet wenste dat de zaal maar half vol was. Men moest ja ook aan de onkosten uit komen. Er zou een tombola gehouden worden voor het goede doel, de hoofdprijs was een zoen van de vrouw van een van de elite. Toen het zover was, men begon laag enkele euro`s waren de eerste inzet nou daar kon ik dus ook nog aan mee doen ik dacht bij mezelf als het dan wat duurder wordt laat je die anderen maar bieden maar daar mee had ik mezelf gekloot het was Amerikaans bieden, direct nadat je het bod had gedaan stond al een lieftallige dame met flink opengesneden decolletxc3xa9 naast je om af te rekenen, het geld deponeerde je in het decolletxc3xa8 ik dacht als ik dan toch betalen moet dan pak ik een groter briefje en dan haal ik het wisselgeld er uit heb ik tenminste nog wat van mijn geld. Nou dat was dus niet de bedoeling en nu was ik nog meer kwijt want er viel niets te wisselen, nou ja het was ja ook voor het goede doel. In ieder geval zo als de tombola begonnen was hield ze ook op, de winnaar iemand had dus vijfhonderd euro over voor een zoentje van de notabele en dat kon hij op de bune in ontvangst gaan nemen. Ik had zo het donkere gevoel dat die twee zich al langer kenden want de vrouw liet de bieder niet meer los en het zoentje duurde zo lang dat de man met de Vrak aan er tussen moest komen en zei dat hij voor die prijs wel genoeg had gehad, later in de avond toen iedereen al een beetje losser praatte, want van te voren waren de gesprekken maar erg gezwollen, zag ik die twee op het parket en het dansje dat ze maakten werd dan ook waarschijnlijk nog een keer voortgezet maar dan niet op deze cultuuravond.
  Rond een uur of twee was ut afgelopen, ik was een beetje teleur gesteld van cultuur had ik niks gemerkt waarom die naam eraan gegeven was begrijp ik nog steeds niet maar ja ze zeggen niet voor niks iedereen amuseert zich op zijn manier wat mij wel opviel was dat er nogal wat gegiecheld werd aan de tafeltjes waar enkele paartjes tegenover elkaar zaten en eentje daarvan had de schoenen uit gedaan, waarschijnlijk had die badvoeten en was zich aan het krabben aan het been van de man die tegenover haar was gezeten.

  Hoe het ook zij toen we naar huis reden dacht ik bij mezelf nou in het vervolg hoef ik geen vrijkaartjes van de Koeltoer avond meer want voor twee wijntjes en enkele van die kruimige plankjes met wat kaas en augurk erop was ik toch mooi nog vijftig Euro kwijtxe2x80xa6
  HJacq

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s