Natrappen

Sinds jaar en dag worden er voor voetballers extreem hoge bedragen neergelegd. De beurt is nu aan Dirk Kuyt. Voor 18 miljoen verruilt hij Feyenoord voor Liverpool. Als je de reacties op de nieuwspagina’s leest dan blijkt weer eens hoe afgunstig Nederlanders kunnen zijn. Behalve als die zelfde Nederlanders een recordbedrag winnen bij de Lotto of de Postcodeloterij. Dan zwijgen ze ineens in alle talen.

Afgunst. Wij Nederlanders zijn er goed in, maar niet alleen wij, zo blijkt uit de krant van vanochtend. Mevrouw Hirsi Ali, heeft in haar Amerikaanse denktank bedacht hoe ze Rita Verdonk nog even onderuit zou kunnen halen. In het televisieprogramma xe2x80x9cDe Gelukszoekerxe2x80x9d, (hoe toepasselijk) verwijt ze Verdonk dat ze geen partijprogramma heeft. ‘Ze heeft zoveel macht binnen de VVD en het land. Er is niets gevaarlijker dan een politica als Rita Verdonk zonder ideexc3xabn en zonder partijprogramma. Haar positie is sterker dan ooit. De geschiedenis wijst uit dat het gevaarlijk is als men zoveel macht krijgt.xe2x80x99

Of die kritiek nu terecht is of niet, daar ga ik niet over beslissen. Wat het wel weer aantoont is dat mevrouw Ali een slechte verliezer is die net als elke andere Nederlander niet vies is van een partijtje natrappen. Op dat punt was ze dus goed gexc3xafntegreerd.

De documentaire, gemaakt door Nova-correspondent Twan Huys, is zaterdag 26 augustus te zien op Nederland 3.

Advertenties

0 thoughts on “Natrappen

  1. Oei, Marloes, elke andere Nederlander lijkt me een beetje veel, maar dat er een forse groep is die er last mee heeft als er een kop boven het maaiveld uitsteekt om die er dan af te hakken, daar ga ik wel in mee. Maar dat geldt toch niet voor iedereen?

  2. Ja, het is niet zo fijntjes, maar persoonlijk zou ik die Rita ook wel eens een fikse schop onder haar kont willen geven. Maar dat is dan alleen in gedachten.
    En…misschien klopt het gewoon, wat ze zegt..dat weet ik ook niet.

  3. Hirsi Ali heeft groot gelijk. En het is niks erg….kijk eens hoe in het UK politici op elkaar schelden. Of in de Knesseth….die noemen elkaar soms SS-er..en merci voor de tip over de documentaire van Twan Huys. Hij was als jonkie ooit in M’tr. mijn stagiair; hij werd door de rest van de collega’s schamper bekeken, want die leuke kop van Twan stak toen al een eindje boven het maaiveld uit.

  4. Er is niets mis met de uitspraak van Hirsi Ali. Dit is niet onder de gordel, maar rechtstreeks en eerlijk gesproken.
    Overigens noemt Zalm zijn collega Verdonk ‘takkewijf’. En hij komt vandaag met excuses voor wat hij in mei heeft gezegd. Bang dat het in de documentaire naar buiten gebracht zou worden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s