Spanning

Terwijl ik probeer mijn vermoeide hoofd te laten ontspannen kijkt de man met enorme verveling naar de wedstrijd van het Nederlandse elftal. De man houdt niet van dit soort wedstrijden, te gemakkelijk, teveel wisselingen en het gaat nergens om. Dat neemt wat hem betreft meteen de spanning weg. Hij heeft wel genoeg spanning op medisch gebied. Er blijkt een enorme vernauwing te zitten in de buis waar de zenuwen zitten die zijn benen aansturen. Het gevolg is dat hij constant door zijn xe2x80x9choevenxe2x80x9d zakt, zoals hij het zelf grafisch uitdrukt (Rotterdammers zijn geniaal in het bedenken van unieke zegswijzen en uitdrukkingen) . Een operatie is het enige wat hem helpen kan, maar daar is de man dan weer niet gecharmeerd van. Dokters en ziekenhuizen dienen te worden gemeden, net als de belastingdienst en bureau parkeerbeheer in Rotterdam.

Volgende week mag hij verschijnen op de afdeling orthopedische chirurgie. Ik ga heel veel uithuizig zijn de komende week.

Overigens, waar komt de naam Faas vandaan? Daar wist de man het antwoord niet op en als er iets is wat ik niet kan uitstaan dan is het met vragen blijven zitten.

Advertenties

0 thoughts on “Spanning

  1. Faas kan van Bonifatius komen (Dokkum! Friezen! Foei!), maar in het geval van Wilkes was de naamgever Servaas ofwel de H. Servatius, die rond 340 bisschop van Tongeren werd, maar belaagd door de Hunnen naar Maastricht vluchtte, alwaar hij is gestorven en begraven.

  2. Rotterdam, daar komt mijn hele familie vandaan. Door de hoeven zakken gebruik ik ook nog wel eens. Zal wel DNA bepaald zijn.

    Heel veel sterkte met De Man overigens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s