Klein verschil

Wij hier in het oosten hebben niets van de zondvloed van gisteren meegekregen. Bijna niets dan. Een spatje hier en daar en 2 minuten hevig net tijdens het journaal. Dan behoort heel Nederland toch netjes voor de buis te zitten en maakt het verder niet veel uit. Het is duidelijk dat de verschillen landelijk weer heel erg groot waren.

Op weg naar de bus fietsen ze mij voorbij, moeder voorop twee jongens volgen braaf op hun eigen fiets. Een klein gesprek volgt en even later zegt de kleinste (die mij waarschijnlijk nog nooit heeft horen spreken) xe2x80x9cMam! Die mevrouw is Belgisch!xe2x80x9d Belgischxe2x80xa6. Limburgs, twee landen maar in het gehoor van een kind is er geen verschil.

Advertenties

0 thoughts on “Klein verschil

  1. Het viel hier wel mee, een paar flinke plensbuitjes en af en toe wat spetters. Al die buiigheid was erg locaal. Het ene deel van de stad wel en het andere deel niet. Deze keer dus niet zoveel.

  2. @HB: Limburg moeten we absoluut houden. Het is niet alleen de mooiste provincie, er wonen ook nog eens de aardigste mensen. Ik stel voor dat we in plaats daarvan de Randstad afgraven.

  3. @Mack, dat waren vast import Utrechters 🙂
    Spraken zelf geen dialect ben ik bang ………
    Belgisch is schitterend…..Ma Loes horen praten met haar Limburgse vriendin is ook schitterend, alleen raken zij mij kwijt ergens rond Brabant;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s