Vooruit met de geit

Wat Wieneke kan, kan ik ook dacht ik en ik klikte hier rechtsonder op haar aanraden spiritualiteit aan. Vulde bij het Chinese sterrenbeeld mijn geboortedatum in en jottum! Ik ben een geit. Schaap zou ook nog kunnen, maar geit past meer bij mij. Nou heb ik helemaal niets met geiten. Toevallig heb ik ze onlangs tijdens het hondenuitlaat rondje dagelijks even mogen ruiken en gadsamme wat stinken die krengen zeg. En stomxe2x80xa6stom! Ze kijken voortdurend of ze water zien branden. Maar goed, ik ben dus een geit. Het verklaart meteen wel een hoop. Iemand nog een stukje geitenkaas?

RAM (schaap, geit)
Creatief, rustig maar hartstochtelijk, en een beetje ongewoon. Geiten zijn oprecht, en ze hebben een grote verbeeldingskracht. Ze kunnen niet goed tegen druk. Een Geit waardeert de goede dingen van het leven. Nostalgisch en romantisch. Artistiek begaafd. Geiten houden niet van roosters en routines. Ze zijn perfectionistisch en willen niet opgejaagd worden. Grote inzet bij emotionele betrokkenheid. Veel overtuigingskracht en charme om de dingen naar zijn/haar hand te zetten. Een Geit heeft de neiging om op een onconventionele manier tegen de huidige trends in te gaan. Betrouwbaarheid is een lastig woord voor de Geit. Het is niet dat ze onbetrouwbaar zijn, maar juist een beetje onvoorspelbaar en houden graag een slag om de arm. Een Geit kan compleet onverwacht op je stoep staan. Geitenkindertjes zijn een beetje ongewoon, soms in hun gedrag en soms in hun uiterlijk. Hierdoor worden ze nogal eens gepest door andere kinderen. Als kind heeft een Geit veel ruimte nodig en houdt zich bij voorkeur bezig met dingen die andere kinderen niet interesseren. Als volwassene heeft de Geit geen notie van heersende regels voor wat betreft een gezinsleven, ze verzinnen die ter plekke en zoals het hen het beste uitkomt. Een Geit is een goede, maar vaak nogal afwezige ouder waardoor ze hun kinderen soms teveel ruimte geven.

0 gedachten over “Vooruit met de geit

  1. @Marloes. Als een dergelijke Geit onverwachts op mijn stoep staat, zal ik als Hond heel, heel aardig voor haar zijn. Ik zal mooi opzitten en braaf pootjes geven.
    Zie verder mijn reactie op de vele reacties op de blog van Wieneke. Ze heeft wat los gemaakt, ons Konijn, met haar verhaal over de Chinese zodiac!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s