Hork

Sinds jaar en dag heeft er bij onze sigarenwinkel annex postkantoortje een kopieermachine gestaan. Tegen betaling van een luttel bedrag mocht je daar je paspoort, je verzekeringspapieren of wat dan ook onder de plaat leggen om even later met een redelijke kopie de winkel weer uit te lopen. Het was al een tijd geleden dat ik er voor het laatst was en dus stond ik vorige week raar te kijken toen het ding verdwenen bleek te zijn. xe2x80x9cU kunt nog bij de super kopixc3xabren mevrouwxe2x80x9d zei het jonge ding achter de toonbank.

Vandaag kwam ik om een stapeltje brieven te posten. Terwijl ik geduldig in de rij stond te wachten, kwam er een meneer van Aziatische afkomst die ook op zoek scheen te zijn naar het kopieerapparaat. xe2x80x9cWaar is kopieermachinexe2x80x9d ? vroeg hij in gebroken Nederlands aan snorremans achter de balie. xe2x80x9cWegxe2x80x9d was het korte antwoord. xe2x80x9cDit is toch postkantoor?xe2x80x9dvroeg de Chinees . xe2x80x9cJa xe2x80x9cwas alles wat de hork uitbracht.

Daar schort het nou aan in deze samenleving. Als je buitenlanders zo te woord staat, dan mag je toch niet verwachten dat zij je later beter behandelen? Goed voorbeeld etc.

Dan lees ik toch veel liever haar verhaal.

0 gedachten over “Hork

 1. En het staat toch gewoon in het woordenboek:

  gastxc2xb7vrij (bn.)
  1 gul in het onthalen of herbergen van gasten

  gastxc2xb7vrijxc2xb7heid (de ~ (v.))
  1 hartelijkheid voor gasten => hospitaliteit

 2. Het is maar een kleine moeite om vriendelijk te zijn en het maakt een wereld van verschil uit. Als ik in het westen ben, voel ik de kilte (er zitten daar ook veel teveel mensen op een kluitje)…en als ik in het noorden ben voel ik de ‘warmte’. Op dit moment ietsje teveel, maar goed :-)))Daarom ga ik ook nooit meer terug.

 3. Laatst een stuk gelezen in de Volkskrant, over buitenlanders die Nederland haten. Hoog opgeleide buitenlanders die hier bij internationale bedrijven werken, worden ook zo behandeld op straat, schijnt. Ik schaam me diep als ik dit soort verhalen lees.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s