Stilte

Er zijn momenten dat ik twijfel aan mezelf, sterker nog, aan mijn verstandelijke vermogens. Hoe graag ik ook het imago van sterke, zelfverzekerde vrouw zou willen hebben, de waarheid ligt daar heel erg ver vanaf. Kleine incidenten kunnen mij danig van mijn stuk brengen. Zo danig dat ik de uren later nog mijn draai niet vinden kan. In mijn hoofd draaien de gedachten als een draaikolk om en om. Geen begin, geen einde. Confrontaties zijn er om vermeden te worden. Vooral geen opschudding veroorzaken. Mijn eigen verbale beperkingen kennende zal ik net als altijd nu ook maar net doen alsof het me allemaal niet raakt.

Het pantser is gesloten, het afweergeschut blijft stil.

0 gedachten over “Stilte

 1. Beste Loesje,

  Twijfel is de grondstof voor groei.

  Dus niet weten is iets meer weten!

  Als je hierop wil reageren doe dat dan aub via een reactie op mijn net opgestarte web-log. Ik vind het een fascinerende wereld de web-log wereld.

  Martin Stor
  Een beginner.

  Zie watmijvandaagopviel.web-log.nl

 2. En dat Marloes, zorgt alleen maar voor meer onrust in jezelf. Confontaties en conflicten zijn niet erg. Uitwerken is beter dan oppotten.

 3. Nooit net doen alsof. Je uitspreken, ook je twijfels. Dat schiet meer op en maakt je verhouding tot anderen, voor jezelf en ook voor anderen, alleen maar helder. Duidelijkheid heet dat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s