Klompendans

Klompendans1 550 Jongeren afkomstig uit 24 verschillende landen presenteren Clogs van meester-choreograaf Hans van Manen. Dit beroemde ballet wordt in een week ingestudeerd onder leiding van Introdans Educatie. Dit megafestijn sluit de driejaarlijkse internationale conferentie DaCi (Dance And the Child International) over dans voor jeugd af op 8 juli om 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

De tiende editie DaCi, wordt van 2 tot en met 8 juli 2006 gehouden in Den Haag. Het centrale thema is Colouring Senses xe2x80″ Moving, Creating, Observing: the Three Dimensions of the Dancing Child. De conferentie richt zich op xe2x80x98het kindxe2x80x99 als danser, dansmaker en toeschouwer van dans. Het doel van de conferentie is het crexc3xabren van een internationaal platform, waar dans voor kinderen en jongeren in elke vorm gestimuleerd wordt. De toekenning van de tiende editie van DaCi aan Nederland, biedt het Nederlandse danslandschap een uitstekende mogelijkheid haar kennis op het gebied van jeugddansactiviteiten internationaal te profileren.

De activiteiten van Introdans Educatie en Introdans Ensemble voor de Jeugd sluiten daar naadloos op aan en dit uit zich in de mega-klompendans en het feit dat de voorstelling STAMPING SOUNDS wordt gepresenteerd tijdens DaCi. De docenten van Introdans Educatie worden ondersteund door 15 studenten van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. Kijk op www.daci2006.nl voor meer informatie en het programma van de conferentie.

clogs foto – Hans Gerritsen

Meer info: http://www.introdans.nl

Advertentie

0 gedachten over “Klompendans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s