Ontlading

Ik begrijp hem wel. Het was een druk en moeilijk jaar. School, een pittige stage, veel werken, voetbal en een vriendin die behoorlijk aan je trekt. Nu het mbo papiertje onder handbereik is en de vervolgstudie zo goed als geregeld, nu slaat de vermoeidheid toe. Zijn korte lontje staat eerst rustig iets vragen niet toe. Bij de tweede confrontatie volgt de ontlading.

Als ik me later op zijn kamer bij hem voeg is hij in tranen. xe2x80x9cIk ben zo moe mamaxe2x80x9d zegt hij, terwijl hij probeert zijn snikken weg te drukken en ik begrijp hem echt wel. Alleen, wie vertelt zijn vader hoe dat gat in de kamerdeur ontstaan is?

0 gedachten over “Ontlading

  1. is jammer, is gebeurd, opvullen goed schuren en verven, of een nieuwe deur,of voortaan altijd herinnerd worden aan de woedeuitbarsting. (Wij hadden vroeger thuis ook altijd 1 deur met een gat van een rotanstoelpoot)

  2. Eerlijk vertellen wat er gebeurd is en meteen erbij zeggen dat hij er spijt van heeft en dat hij de schade zal betalen van zijn zakgeld. Korte lontjes moet zo snel mogelijk lange lontjes worden.
    Sloeg eens een racket in gefrustreerde woede aan gort……nooit meer gedaan nadat ik zelf een nieuw racket moest kopen 🙂

  3. Dat doe jij als moeder toch even? En verder is het toevallig wel zo dat jullie tenminste een echt “gat van de deur” hebben. Wie kan je dat nazeggen? Dus laten zitten dat gat. Maakt je zoon kalmer, ieder keer als hij het ziet. En je man kan dan af en toe met recht tegen hem zeggen: “Daar is het gat van de deur.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s