Bedankt pap

Papa_werk

Gisteravond liet onze oudste broer ons weten dat de xe2x80x9cbuitxe2x80x9d binnen is. Melancholie neemt meteen bezit van mij. Ik ga terug in de tijd, naar mijn bed onder het grote raam waar ik in de vroege uurtjes de mijnwerkers met hun xe2x80x98pungelxe2x80x99 onder de arm naar hun werk zie gaan. De kerk op een steenworp afstand waar je elke vrijdagochtend aanwezig hoorde te zijn De nonnen die de lijst van de aanwezigen bijhielden en de absentie die op je rapport verscheen. Discipline was toen nog de orde van de  dag. Een andere tijd, een ander leven lijkt het wel.

Wat zou mijn vader, die dit huis zelf in kaart gebracht heeft denken als hij kon zien wat hij ons nagelaten heeft. Trots zou hij zijn, zoals hij ook altijd op ons geweest is. De drijvende kracht achter onze opleidingen. Vijf van de zes is geen slechte score.Ik heb het nooit tegen hem gezegd. xe2x80x9cPap, dank je wel, je hebt het goed gedaan!xe2x80x9d

Advertentie

0 gedachten over “Bedankt pap

  1. mooie gevoelige woorden , marloes.Zo wordt aan hen die ons voorgingen recht gedaan. Ook bij bespiegelaar prijkt heel prominent een foto van zijn vader, harde werker voor het gezin,steun en toeverlaat in minder goede tijden.

  2. Tja, Cruella heeft een eits andere papa gekend. Jammer maar ook zijn stempel blijft! En daarom heeft Cruella een superdaddy voor haar kids, zodat die ooit eens jouw woorden kunnen herhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s