Respect

Zijn baan zou ophouden te bestaan. Overbodig worden, omdat de schepen als zelfstandige units moesten gaan opereren. Achteraf blijkt hij toch niet zo overbodig te zijn. De man is het kantoor nog niet uitgewerkt of de opvolger zit al op zijn stoel. Boos kan ik niet eens meer worden. Verdrietig om te zien hoe dat ooit zo sociale bedrijf , waar de werknemers op de eerste plaats kwamen, langzaam maar zeker naar de verdoemenis geholpen wordt door zakkenvullende commissarissen en managers met nul komma nul verstand van zaken.

Scorend over de rug van anderen, geen ruimte meer voor dialoog, laat staan respect.

Enkele jaren gelden begon de neerwaartse spiraal en wist de man al dat het einde nooit meer echt ver weg kon zijn. Met lede ogen moet hij toezien hoe hij gelijk gaat krijgen.

0 gedachten over “Respect

  1. Vreselijk zoiets. Alle zeilen bij, Marloes, om je man tot steun te zijn. Schrale troost, maar zo gaan zoveel goeie bedrijven tenonder aan de hebzucht en grote ego’s van foute mannen. Sterkte voor jullie allebei, hoor.

  2. Vreselijk, je hoort het wel vaker, werknemers die twintig jaar ergens hebben gewerkt en dan in het verdomhoekje worden gezet door gladde managers die net van school komen.

  3. ik weet wat er in je omgaat. Wij zijn als blaren in de wind van de wrede kortzichtige commercie.
    hou hem vast Marloes! F.was al geschokt toen hij merkte dat zijn baan na zijn VUT niet gecontinueerd, maar uitbesteed werd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s