Onderweg

In elke stad, elk dorp zie je ze rijden. Busjes die ’s ochtends kinderen ophalen en ze ’s middags weer netjes thuis afzetten. Elke keer als ik ze zie vraag ik me af waar ze heen gaan. Speciaal onderwijs? Medische dagopvang? Een enkele chauffeur rijdt alsof hij zich op de Nxc3xbcrnberg ring waant , anderen nemen de moeite om de kleintjes te helpen bij het instappen en het vastmaken van de gordels. Vanochtend bij de bushalte stopte er weer een voor mijn neus. De openzwaaiende deur gaf een goed beeld van wat er zich binnen afspeelde. Een klein wit kopje met grote verdrietige ogen keek recht in mijn gezicht, een plastic bak voor het spugen met twee handjes vastklemmend voor haar buik. Zou ze wagenziek zijn of had ze last van buikgriep? Ik hoopte zo dat de kleine krullenbol op weg was naar huis maar eigenlijk wist ik wel beter.

0 gedachten over “Onderweg

 1. Het is een veelgehoorde klacht dat als het speciaal vervoer net is overgenomen door een ander bedrijf, dat de service van de chauffeur dan flink minder is..

 2. Hallo,
  [*…..leuke weblog….*]
  En een leuke kopfoto.
  zou u ook mijn weblog willen bekijken en even op de poll stemmen want uw stem telt ook vanavond is de uitslag bekend!

  groetjes wesley

 3. Dagelijks stopt hier voor de deur de taxibus, op naar school. Dagelijks stappen ze even vrolijk in en weer uit. Wij hebben alleen maar hele goede ervaringen. En de chauffeur doet alsof het zijn eigen kleinkinderen zijn.
  Al jaren gaan ze iedere dag, dit jaar ander taxibedrijf, maar net zo super als jaren daarvoor. Ook chauffeur zijn op zo’n busje moet een roeping zijn.
  Onze dank is in ieder geval groot!

 4. De basisschool van mijn kinderen lag tussen twee scholen voor speciaal onderwijs; xc3xa9xc3xa9n school was voor het speciaal basisonderwijs en de andere school voor het speciaal voortgezet onderwijs. Ongelofelijk veel busjes stopten daar altijd. Immers, uit alle omliggende dorpen kwamen de kinderen.
  Als er een kind jarig was zag je het busje vol met slingers hangen. Geweldig dat er deze regeling bestaat!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s