Nieuw begin

‘Elke morgen is een nieuw begin’ was een uitspraak die Shirley heel vaak deed en die voor haar ook zo toepasselijk was. Op het moment dat de diagnose niercel kanker gemaakt werd en de daarbij behorende levensverwachting was het voor haar duidelijk dat ze zich daar niet zomaar bij zou neerleggen. Twee jaar lang heeft ze geknokt voor wat ze waard was en bracht de ene arts niet de duidelijkheid die ze wilde dan ging ze wel naar een andere.

Elke dag was er eentje extra en die diende ook als zodanig genoten te worden.
Nu ze er niet meer is en wij nog steeds ontdaan zijn van het toch nog zo abrupte einde, klitten wij nog meer aan elkaar. Gaan we, wanhopig bijna, op zoek naar foto’s, mailtjes, dingen die ze ooit gemaakt en of geschreven heeft en dankzij Karin komen er weer heel veel mooie aandenkens boven. In mijn mobieltje staat nog steeds het laatste sms’je dat ze me stuurde en dat blijft daar ook staan.

Vanochtend vroeg ik mezelf af wanneer het gepast zou zijn om weer een logje te plaatsen en op dat moment bedacht ik weer wat Shirl zelf gezegd zou hebben..
‘Elke morgen is een nieuw begin’

Advertentie

0 gedachten over “Nieuw begin

  1. Jouw vriendin probeerde misschien iedereen duidelijk te maken dat zelfs bij haar afwezigheid iedereen moet proberen van het leven te genieten. Rouwen is een goed iets, zolang naast een traan ook ruimte is voor een glimlach (bij mooie herinneringen).

    Vorig jaar hebben wij in de familie hetzelfde meegemaakt met een tante, een zus van mijn moeder. Met haar praten gaf soms vele inzichten op het dagelijks bestaan. Meer genieten van ieder moment en elkanders gezelschap. Maar veel sterkte nogmaals.

    groetjes van Christian

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s